Na poslednú siedmu štúdiovku škótskej formácie Jesus and Mary Chain s názvom Demage And Joy čakali fanúšikovia dlhých 19 rokov. Možno mnohí vtedy už ani nedúfali, že by kapela s novým materiálom prišla. Len rok od comebackového album však Jesus and Mary Chain hovoria o novej nahrávke a plánoch. Pre Consequenceofsound.net to potvrdil spevák Jim Reid.

"Uvažujeme nad tým, že by sme urobili nový album skoro," uviedol líder Jesus and Mary Chain Jim Reid, pričom majú v pláne začať na nahrávke pracovať hneď po skončení turné s Nine Inch Nails. Kapely sa spoja na turné s názvom Cold And Black And Infinite už  13. septembra v americkom Phoenixe a šnúra, ktorej väčšina koncertov hlási vypredané, sa skončí 15. decembra v Los Angeles. "Myslím, že album bude ďalšia vec, ktorú urobíme," prezradil Reid.                       

Pre Jesus and Mary Chain je veľmi dôležitý termín, ktorý na nich funguje aj ako zásadná motivácia pre dokončenie nahrávky. Pod časovým tlakom sa im vraj lepšie pracuje. "Najlepšie pracujeme, keď máme deadline, pretože sme najlenivejší ľudia, akých si viete predstaviť," dodal spevák a  ťažko mu v tomto odporovať, keďže čakacia doba posledného albumu takmer prekročila hranicu dvadsiatich rokov.

Jim Reid tiež prezradil, že album by mali tvoriť prevažne nové skladby, hoci by sa na ňom mali nachádzať aj kúsky, ktoré už majú napísané aj niekoľko rokov.  


Autor: Hudba.sk (zdroj: consequenceofsound.net)  
Foto: facebook.com/JesusAndMaryChain

Súvisiaci interpreti: The Jesus and Mary Chain