Slovenská speváčka Nika Karch sa stala oficiálnou členkou švédskej kapely Rednex, ktorá sa preslávila v 90-tych rokoch spájaním tanečnej hudby s prvkami country či bluegrassu. Známa Michalovčanka to vo štvrtok večer prezradila na svojom Facebooku.

"Priatelia moji, už skoro dva mesiace som najšťastnejšia na svete a konečne sa s Vami podelím o big news. Keď som na Amfik Šírava Feste zastúpila na zvukovke speváčku Rednexu (asi to tak bolo niekde vo hviezdach napísané, že priletí neskôr) a chalani sa ma opýtali, či nechcem byť speváčka Rednexu, nesrandovali," napísala na sociálnej sieti.

"Odvtedy sa to rieši a teda už to zoficiálňujem, že ma čaká krásne obdobie spievania, cestovania po svete s úžasnými ľuďmi. Stala som sa členkou krásnej Rednex family. Nemôžem byť šťastnejšia. Dúfam, že sa s mojimi Rednex bratmi predstavíme aj tu na Slovensku. Vďaka Ti Bože za to, čo pre mňa píšeš a ako to píšeš. Splnil sa mi ten najväčší sen," uviedla speváčka, ktorá tiež prezradila, že so švédskou kapelou chystá nové skladby.

Nika Karch, vlastným menom Veronika Karchová, sa narodila v Michalovciach. Na konte má sólový album Iná (2013) a spolupracovala s kapelami a interpretmi ako Desmod, Cigánski diabli, Beáta Dubasová, Robo Opatovský, Mafia Corner či Karel Gott.

Skupina Rednex vznikla v roku 1994 a najväčšie úspechy mala v 90-tych rokoch a na začiatku nového milénia. Vo svojej tvorbe spája tradičné country s popovou hudbou a tanečnými motívmi. Prelomovým sa stal hneď prvý singel Cotton Eye Joe, ďalšími veľkými hitmi sú Old Pop In An Oak, Wish You Were Here alebo The Spirit Of The Hawk. Skupina, ktorej zostava prešla mnohými personálnymi zmenami, vydala albumy Sex & Violins (1995), Farm Out (2000) a The Cotton Eye Joe Show (2009).


Zdroj: SITA (Facebook.com/nika.karch.official)
Foto: Facebook.com/nika.karch.official

Súvisiaci interpreti: Nika Karch, Rednex