Hudobné zoskupenie Vlčie maky vydáva svoj prvý album s rovnomenným názvom. Myšlienku fúzie folklóru a jazzu nosili hudobníci v hlave už päť rokov a konečne sa im podarilo dať tento projekt do finálnej podoby. V novembri vyrážajú na prvé miniturné.

"Za pomoci dramaturgov, milovníkov folklóru a profesionálnych umelcov sa nám podarilo zozbierať známe aj menej známe piesne z Podpoľania, ktoré sme neskôr pretvorili spolu s aranžérom Klaudiom Kováčom do podoby hudobného CD," uvádzajú autori projektu Vlčie maky. Jednou z jeho kľúčových postáv je speváčka kapely Mukatado Jana Kozáková a na nahrávaní albumu s názvom Podpoľanie sa podieľali viacerí skúsení a renomovaní umelci.

Za piano si sadol známy pedagóg a aranžér Klaudius Kováč spolu so svojím dlhoročným priateľom, hráčom na bicie nástroje a pedagógom Petrom Solárikom. Kontrabas a basovú gitaru nahral jeden z vychádzajúcich mladých talentov Róber Ragan ml. Ako hostí si tvorcovia pozvali známeho huslistu Stana Palúcha a cimbalistu Ľuba Gašapara. O vokálne aranžmány sa postaral producent Peter Dobrík a spolu s Jankou Sučíkovou a Jankou Kozákovou ich aj naspieval.

Turné Vlčie maky naživo - Podpoľanie:

6. 11. (20:00) - Žilina, Smer Klub 77
8. 11. (19:00) - Banská Bystrica, Klub u Francúza
15. 11. (19:00) - Banská Štiavnica, Archanjel Caffe Bar

Turné z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Zdroj: PJ Sound Studio (Hudba.sk edit)