Anglický spevák a hudobník Pete Doherty skončil v rukách parížskej polície po tom, ako ho chytili na ulici v časti Pigalle, keď si kupoval kokaín. Podľa tamojšieho časopisu Le Point ho zatkli v piatok ráno.

Nemenovaný policajný zdroj uviedol, že 40-ročný interpret mal pri sebe dva gramy kokaínu a v čase príchodu polície bol pod vplyvom drog a alkoholu. Hovorca parížskej prokuratúry takisto potvrdil, že muzikant, ktorý má bohatú drogovú minulosť, je vo väzbe a čelí obvineniam pre držbu drog.


Hudobník, spisovateľ, herec, básnik a maliar Pete Doherty sa preslávil v kapele The Libertines, ktorá vznikla v roku 1997. Debutový album Up The Bracket vydali v októbri 2002. O dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež tretí radový album Anthems for Doomed Youth (2015), výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky.

Okrem iného vydal aj štúdiovky Down in Albion (2005), Shotter's Nation (2007) a Sequel to the Prequel (2013) s formáciou Babyshambles. V roku 2009 uviedol na trh sólovku Grace/Wastelands, ktorá obsahuje napríklad singel The Last of the English Roses a v roku 2016 ponúkol druhú nahrávku Hamburg Demonstrations. S formáciou Peter Doherty & The Puta Madres vydal tento rok eponymný album.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Jill O'Donnell - Facebook.com/peterdohertyofficial

Súvisiaci interpreti: Pete Doherty