Profesionálna fotografka a hudobníčka Viki Olejárová popri vlastnej tvorbe už pätnásť rokov organizuje v Prešove koncerty na poctu Karlovi Krylovi. Jej hlas s piesňami legendárneho speváka zaznel aj pred mnohotisícovým davom na protestoch v Prešove a spolu s Davidom Kollerom si na Koncerte pre Jána a Martinu v Bratislave zaspievala Krylovu Píseň neznámeho vojína.

Novinka z vlastnej tvorby dostala názov Vianočná. Želá všetkým na Vianoce hlavne pokoj a pripomína podstatu Vianoc. Hudbu k nej zložil František Karlík a text si napísala Viki. "Prišlo to nenútene. Fero si to začal hrať a ja som cítila, že je to taký vianočný motív. To bolo ešte minulý rok. Teraz nedávno sme sa k nemu opäť vrátili a ja som napísala vianočný text. Singel sme neplánovali dopredu, ale keď už bol na svete, išli sme do štúdia za Stanom Čorejom z Komajoty, ktorý sa pod novinku podpísal producentsky," povedala o vzniku novej vianočnej skladby speváčka.

"Ako som napísala vo svojej piesni, pozlátko netreba, blízkosť je najkrajší dar. Svoje želania pre seba, aj okolitý svet som zhmotnila v texte. Práve ľudská blízkosť je to, čo na Vianoce najviac potrebujeme," dodala.

K skladbe vznikol veľmi rýchlo aj videoklip. "Nakrúcali sme ho v Prešove, v mojom rodnom meste, ku ktorému mám silný vzťah. Snažili sme sa ho urobiť jednoducho, lebo v jednoduchosti je krása a nechceli sme to prekombinovať a prekomplikovať, aby viac vyznela samotná pieseň. Myslím, že sa nám to podarilo," povedala o klipe Viki Olejárová.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša. Text správy sme upravili.