Americká speváčka Beyoncé Knowles a jej novorodená dcérka Blue Ivy Carter zabrali v nedeľu celé krídlo newyorskej nemocnice. Podľa denníka New York Daily News rodičia ďalších bábätiek mali do týchto priestorov zakázaný vstup, a nemohli tak vidieť svoje predčasne narodené deti.

Obsadenie krídla nemocnice Lennox Hill Hospital v newyorskej štvrti Manhattan pobúrilo americkú verejnosť, pretože niektorí rodičia sa kvôli R&B hviezde nemohli dostať k svojim bábätkám. Podľa newyorského denníka Beyoncé a Jay-Z zaplatili nemocnici 1,3 milióna dolárov (1,02 milióna eur) za uzatvorenie a renovovanie krídla tohto zdravotníckeho zariadenia. 

Čerstvý otec Neil Coulon z mestskej štvrte Brooklyn pre denník povedal, že mu ochrankári speváčky niekoľkokrát nedovolili navštíviť novorodeneckú jednotku intenzívnej starostlivosti, kde sa zdravotnícky personál stará o jeho predčasne narodené a nedostatočne vážiace dcéry-dvojičky. "Moja manželka je príšerne nahnevaná. Mala cisársky rez a porodila dvojičky. Má bolesti. Takáto situácia nikomu neposlúži," povedal Coulon.

Aktualizácia (10. 1. 2012): reakcia rodičov a riaditeľa nemocnice

Dcéra hudobných hviezd, ktorá dostala meno Blue Ivy, prišla na svet v sobotu večer. Priezvisko Carter zdedila po otcovi, ktorého občianske meno je Shawn Corey Carter. Manželom už stihol prostredníctvom Twitteru zagratulovať ich priateľ Russell Simmons a tiež barbadoská hviezda Rihanna. "Vitaj na svete princezná Carter. S láskou teta Rih," napísala speváčka na Twitteri.

Beyoncé
po prvý raz verejne potvrdila svoje tehotenstvo v auguste na udeľovaní MTV Video Music Awards. Počas šou vystúpila s piesňou Love on Top, ktorú uviedla slovami, "Chcem, aby ste sa všetci postavili. Chcem, aby ste cítili lásku, ktorá vo mne rastie," povedala speváčka pred publikom v losangeleskom Nokia Theatre.

Speváčka má za sebou úspešný rok. V júni vydala svoj štvrtý sólový štúdiový album s jednoduchým názvom 4, ktorý sa dostal na čelo albumových rebríčkov v USA, Veľkej Británii aj v ďalších krajinách.

Beyoncé - I Care (z albumu 4)

Zdroj: TASR/DPA, SITA
Foto: AP Photo/Peter Kramer

Súvisiaci interpreti: Beyoncé