Speváčka Katarína Koščová sa dnes stala mamičkou. "Náš Adamko je na svete! Zatiaľ je to veľký sympaťák," napísal na sociálnu sieť šťastný otecko - Katkin manžel a dlhoročný manažér Michal Pivovar.

"Hovorí sa, že ak chce žena porodiť, mala by chodiť po schodoch. My sa už tretí deň vozíme na eskalátoroch v našom OC a furt nič," vtipkovala v pondelok na Facebooku speváčka, pre ktorú je Adam prvým potomkom. Blahoželáme!

Katarína Koščová, ktorá vo februári oslávi 30. narodeniny, je širokej verejnosti známa najmä ako víťazka prvej série Slovensko hľadá Superstar. Po vydaní troch albumov sa však od rádiového popu posunula k intímnejším pesničkám s prvkami jazzu, folku, bluesu či šansónu a v tejto polohe si postupne získala množstvo fanúšikov, ktorí vypredávajú jej koncerty. V poslednom období zaujala napríklad úspešným turné s českou folkovou stálicou Neřež, ale aj účinkovaním v programe Legendy popu, kde presvedčivo interpretovala hity Mariky Gombitovej, Pavla Hammela, Hany Zagorovej, skupiny Lojzo či Jany Kocianovej.

V novembri 2012 vydala vianočný album Štedrý večer, ktorého prvý náklad vo vydavateľstve Slnko Records sa vypredal už niekoľko týždňov pred Vianocami. Zaujala s ním aj v Česku, napríklad v recenzii väčšinou kritického portálu Musicserver.cz dostala 9 bodov z 10. A treba povedať, že zaslúžene, album je vynikajúci.

S jazzovou úpravou koledy Do hory, do lesa valasi sa takto predstavila začiatkom decembra v programe RTVS Slovensko 2012 advent. Sme zvedaví, kedy sa na pódiá vráti, podľa vlastných slov to bez spevu a koncertovania dlho nevydrží. Adamko má teda o zábavu postarané.

Katarína Koščová - Do hory, do lesa valasi (live - Slovensko 2012 advent, 5.12.2012, Levoča)

Text: Hudba.sk
Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová