Beyoncé nebude novou porotkyňou v americkej verzii speváckej súťaže X Factor. Šíriace sa správy poprel tvorca projektu Simon Cowell. "Netuším, odkiaľ sa táto klebeta nabrala. Čítal som, že som jej ponúkol 100 miliónov dolárov ročne. Je to absolútny nezmysel," uviedol Cowell, ktorý nedávno vyhodil z X Factoru dve porotkyne - Paulu Abdul a Nicole Scherzinger.

Zatiaľ nie je známe, kto sa do ich kresiel posadí. Najčastejšie sa v médiách skloňuje meno Mariah Carey. Okrem nich v šou po prvom ročníku skončil waleský moderátor Steve Jones. Okrem Cowella v úlohe porotcu ostáva producent a skladateľ L.A. Reid, ktorý už pre ďalší ročník podpísal zmluvu.

X Factor je súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci, ale aj spevácke skupiny v akomkoľvek veku. Súťažiacich, ktorí postúpia z kastingov, rozdelia do štyroch skupín - dievčatá, chlapci, skupiny a účinkujúci nad 30 rokov. Každá skupina dostane svojho mentora (jedného z porotcov), ktorý ich sprevádza celou súťažou.

Prvý ročník americkej verzie vyhrala 19-ročná Melanie Amaro, ktorej mentorom bol práve Simon Cowell. Britská verzia s trochu odlišnými pravidlami má za sebou už osem ročníkov, pričom k najznámejším víťazom patria Leona Lewis (2006) a Alexandra Burke (2008).

X Factor 2011 - Melanie Amaro

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: Beyoncé