Po vydarenom charitatívnom koncerte Klavír bez bariér, na ktorom koncom minulého roka vystúpili v unikátnom spojení iba na jediný večer virtuóz Jozef Hollý a Mária Čírová, prichádza pokračovanie úspešného podujatia. Tentokrát bude benefičný hudobný večer plný hviezd - ešte väčší, monumentálnejší a prospešnejší.

Podujatie Klavír bez bariér, ktoré sa konalo na jeseň minulého roka, sa pre veľký úspech po pár mesiacoch dočká svojho pokračovania už pod všeobecnejším názvom Hudba bez bariér. V Incheba Expo Aréne sa totiž 14. apríla predstaví omnoho väčšia škála umelcov. Lístky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk. "Cieľom podujatia je získať čo najviac financií, spôsobom, aký nám je blízky - nečakáme len na sponzorské dary. Finančné prostriedky na dobročinné účely sa snažíme zarobiť si sami," vysvetľuje organizátor koncertu, zakladateľ občianskeho združenia Parasport24 Miroslav Buľovský.

Po Jozefovi Hollom a Márii Čírovej prilákajú návštevníkov na dobrú vec ďalší úspešní hudobníci. "Všetci sme na jednej lodi. Veľkosť človeka dokazujú činy, preto pomáhať iným len tak bez očakávaní a mať z toho radosť je pre nás normálne. Človečina má byť na prvom mieste, tak to cítime," zhodujú sa členovia skupiny Polemic, ktorá je jednou z hviezd aprílového hudobného programu. S občianskym združením Parasport24 najobľúbenejšia slovenská ska kapela spolupracovala už v minulosti. Pozvanie do programu Hudba bez bariér preto prijala bez zaváhania: "Organizátorov poznáme osobne. To, čo robia, má hlboký zmysel, preto radi priložíme ruku k dielu," dodávajú Polemici.

Polemic Zdroj: PR / Parasport24

Naopak, premiérovou bude spolupráca s OZ Parasport24 pre speváčku Kristínu. "V tomto projekte som prvýkrát a počula som naň veľmi pozitívne ohlasy, preto som neváhala a prijala ponuku zúčastniť sa a podporiť dobrú vec," vysvetľuje speváčka, ktorá si napriek plnému diáru pravidelne nájde čas i na dobročinné vystúpenia. "Hudba nás ľudí spája a veľakrát lieči dušu. Myslím si, že jeden z najkrajších momentov pre umelca je, keď svojím koncertom dokáže povzbudiť a vyčariť úsmev na tvári. Verím, že na podujatí bude skvelá atmosféra a že k nej svojimi piesňami prispejem aj ja." 

S prijatím ponuky neváhala ani Celeste Buckingham. "Mám pocit, že tie najkrajšie zážitky, ktoré mám zo svojej doterajšej kariéry, vznikli práve pri vystupovaní na benefíciách. Keď hráme pre ľudí, ktorí sú zdravotne znevýhodnení alebo potrebujú pomoc, ten výsledok je najkrajší. Vždy sme radi, že môžeme byť s nimi, lebo sa z toho tak úprimne tešia. Taká úprimná radosť sa dnes len tak nevidí. Vážia si každú maličkosť, ktorá príde," prezrádza Celeste a vzápätí dodáva, že verejne prospešný zámer sa do svojej tvorby snaží vkladať aj vtedy, keď práve nespieva na pódiu charitatívneho podujatia. "Prostredníctvom mojej tvorby sa vždy snažím vyjadriť aj dôležitejšie myšlienky, nielen rozprávať sama o sebe. Myslím, že je dôležité nielen z času na čas vystupovať ako človek so zmyslom pre charitu, ale myslieť tiež na to, ako môže moja práca každý deň ponúknuť niečo spoločnosti."

V programe vystúpi tiež kapela Gladiator a speváčka Sima Martausová. Zoznamu interpretov ešte nie je koniec, no mená ďalších účinkujúcich organizátori nechávajú na neskôr ako prekvapenie. Už teraz je však isté, že aktivity OZ Parasport24 budú pokračovať v lete tradičnou športovou akciou Cez Slovensko na bicykli, ktorá však počnúc ročníkom 2016 dostane názov podľa občianskeho združenia. "Sme radi, že môžeme pomôcť rodinám a jednotlivcom sociálne či zdravotne hendikepovaným, ktorých navštívime v lete priamo v ich domovoch na našom 9. ročníku najväčšej športovo-charitatívnej akcie s názvom Parasport24 Tour 2016," dodáva Miroslav Buľovský.

Práve počas letného charitatívneho cykloturné, ktoré spája všetky slovenské televízie, bude rozdaný výťažok zo vstupného z koncertu Hudba bez bariér tým, ktorí to najviac potrebujú - hendikepovaným ľuďom, ktorých prostredníctvom podobných podujatí občianske združenie Parasport24 podporuje už dlhé roky.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

OZ Parasport24 bolo založené v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu hendikepovaných ľudí, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prostredníctvom športu majú občania so zdravotným znevýhodnením lepšiu možnosť zaradiť sa do bežného života.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.parasport24.com, www.facebook.com/Parasport24 a na Facebook stránke podujatia.

FOTO: Parasport24

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham, Kristína