David Koller vydal minulý rok pozoruhodný album David Koller & Friends, na ktorom jeho pesničky prerobili po svojom slovenskí aj českí hudobníci. Na sklonku roka absolvovali spoločné turné v Českej republike. Momentálne spevák koncertuje so svojím Kollerbandom v slovenských kluboch.

"Je to skvelá príležitosť pozrieť sa s Kollerbandom hudobne inam a zahrať si čo najviac a tiež s inými, skvelými kapelami," uviedol David Koller po úvodných dvoch koncertoch v Žiline a Jasnej. Už teraz sa teší na fanúšikov, ktorí zavítajú na nadchádzajúce koncerty. Aktuálne klubové koncerty sú totiž preňho skvelou príležitosťou stretnúť sa krátko po vystúpení so svojimi priaznivcami, ktorým ochotne podpisuje albumy a fotografuje sa s nimi. "Na veľkých koncertoch by si človek upísal ruku. Rád by som sa v tomto polepšil a vyšiel každému v ústrety. Viem, že je to pre niektorých ľudí zážitok a to sa dá naozaj jedine v kluboch," povedal.

Najbližšie sa s ním môžete stretnúť osobne už dnes v Trenčíne, v piatok v Košiciach a v sobotu v Banskej Bystrici. Kým v úvode turné sa v pozícii priateľov predstavila Katarzia, v Trenčíne vystúpi Mucha, Banskej Bystrici Hentai Corporation a na košickom koncerte Komajota, ktorá len pred pár dňami zverejnila svoju prerábku Kollerovej balady Gypsy Love.

"Ten klavír ma dostal. Komajota vymyslela svoju osobitú a krásnu náladu k tejto piesni a teším sa, až im za to poďakujem. To video je čistý minimalizmus," dodáva David Koller s úsmevom. Na doplnenie treba povedať, že klip k pôvodnej verzii Gypsy Love natočil ďalší Prešovčan Roland Vraník.    


Zostávajúce koncerty turné David Koller & Friends 2017:  

9. 2. - Trenčín, Piano Club (+Mucha) 
10. 2. - Košice, Tabačka (+Komajota)       
11. 2. - Banská Bystrica, Ministry of Fun (+Hentai Corporation)
14. 2. - Bratislava, MMC (+Kato z Prago Union) 
17. 2. - Nitra, Nájomná jednotka 210 (+Komajota)

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Edo Kopček z agentúry ProMusic.

Foto: Tomáš Kršňák, ProMusic

Súvisiaci interpreti: David Koller