Kapela Mirai sa ďalším singlom približuje k vydaniu nového albumu. Práve vydanou piesňou nespíš skupina jasne potvrdzuje svoje nové hudobné smerovanie. Po atypickom tracku dopis, aktuálnom hite summer love a silvestrovskom prekvapení vo forme piesne all night long s vizuálom z minulého turné Arena Tour prichádza štvorica zo severnej Moravy s piesňou nespíš. Réžiu videoklipu pripravil mladý tím Butterfly Kids, produkciu singlu obstaral už tradične Ondřej Fiedler alias fiedlerski.

Na novom singli pracovala jedna z najúspešnejších českých kapiel súčasnosti hneď v niekoľkých krajinách. "Ten proces vzniku sa vlastne odohrával na x miestach. Začalo to v Holandsku, potom sme na tom robili s kapelou na chate niekde vo Veľkých Karloviciach na kapelnom sústredení a finálne teda Berlín. No a vlastne to potom miešal chlapec, čo má Grammy v LA," spomína frontman Mirai Navrátil.

Song, na ktorom sa podieľal songwriter Ján Vávra a jeden z najžiadanejších producentov súčasnosti fiedlerski, napísal Mirai spontánne v dedinke kúsok od Eindhovenu. "Tematicky je to trošku spomienka na jeden románik z minulosti, ktorý mal nie úplne jasnú líniu svojho konca, čo tak niekedy býva,“ vysvetľuje s úsmevom námet piesne.

Klip k najnovšej ochutnávke z pripravovaného a očakávaného albumu skupina  spoluvytvárala s tímom Butterfly Kids, ktorý má na svedomí vizuály napríklad pre Bena Cristovaa či Sofiana Medjmedje. "Nicolasa z Butterfly Kids poznám z koncertov a akcií už roky a dlho som nevedel, že točí klipy. Teraz sa to všetko spojilo a budeme spolu robiť rovno dva," teší sa Mirai Navrátil na budúcu spoluprácu. 

Milostná pieseň s nevšednou produkciou fanúšikom napovie, akú bude mať podobu ich štvrtá štúdiovka, ktorá uzrie svetlo sveta už tento rok na jar. Kompletný repertoár kapely potom zaznie v lete na Mirai Summer Festoch. Okrem koncertov v štrnástich mestách naprieč republikou sa môžu priaznivci kapely tešiť na nabitý program po celý deň. Mirai Navrátil, Šimon Bíly, Tomáš Javůrek a Michal Stulík v prvom rade sľubujú osobný kontakt s fanúšikmi. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.