"Chcel by som vydať čisto hip-hopový album. Určite však pôjde o niečo temné," uviedol pre Hudba.sk Pjoni, ktorý so svojím najbližším spoluhráčom Ink Midgetom v nedeľu prevzal ocenenie Radio_Head Award 2011 za žáner elektronická hudba.

Podľa vlastných slov o spolupráci s nikým konkrétnym zatiaľ neuvažoval, no načrtol jednu z možných alternatív: "Ak by som si niekoho prizval, určite by to bol Sifon z kapely WWW." Ondřej Anděra alias Sifon však figuruje aj v iných Pjoniho plánoch. "Už dlhšie plánujeme spoločný projekt, no vždy sa stane to, že jeden z nás nemá čas alebo nemôže. Určite však chceme spoločne spraviť soundtrack k jednému staršiemu zahraničnému filmu," spresnil.

Na udeľovaní cien Radio_Head Awards 2011 mladý hudobník vyjadril rozčarovanie nad súčasným stavom slovenskej hudobnej scény. "Ja napríklad nerozlišujem medzi mainstreamom a alternatívou vôbec. Takí Gorillaz robia pop a je to skvelá hudba. To je podľa mňa hlavný problém slovenskej scény – existuje tu strašne radikálne rozlišovanie medzi mainsteamom a alternatívou, ktoré je úplne zbytočné. Napríklad taký Puding Pani Elvisovej by mohol byť hrávaný na všetkých komerčných rádiách a fičalo by to omnoho lepšie ako nejaký Desmod. Je vtipné, že do Slávika sa dostanú iba kapely, ktoré tam vyberie nejaká 'odborná' porota. V tomto by sa nemali robiť rozdiely," uzavrel.

Pjoni & Ink Midget - Voices Live

Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Pjoni & Ink Midget