Stará dobrá Ellie Goulding je späť. Po minuloročnom singli Close To Me, ktorý sa nestretol s takým veľkým úspechom, ako zrejme hudobníčka očakávala, vydala na konci februára emotívnu baladu Flux. Ak ste si aspoň raz v živote prešli tým, že vám niekto zlomil srdce, tak vás táto pieseň určite chytí za srdce.

Nie je tomu tak dávno, keď Ellie Goulding mimo Britských ostrovov takmer nikto nepoznal. Talentovanej speváčke však netrvalo dlho, aby sa presadila aj vo zvyšku sveta. Pomohli jej tomu skvele zvolené single ako LightsBurns, či spolupráce s producentmi Calvinom Harrisom či Kygom. 

Za pomyselný vrchol v doterajšej tvorbe 32-ročnej interpretky možno označiť pieseň Love Me Like You Do, ktorá by zrejme nevznikla, nebyť filmu Päťdesiat odtieňov sivej. Už dávno sa nestalo, aby sa nejaká filmová pieseň stretla s takým úspechom ako práve tento megahit. Na Youtube má oficiálny videoklip za štyri roky takmer dve miliardy prezretí.


Emotívna rozlúčka s bývalou láskou

Obrovskou výhodou pre Ellie Goulding je to, že jej farba hlasu je mimoriadne špecifická a ťažko by sa vám mohlo stať, že by ste si jej pieseň pomýlili s tvorbou inej speváčky. Z času na čas sa síce objavia tvrdenia o tom, že Ellie znie príliš detsky, to sú však hlasy neprajníkov, ktorých dnes už sympatická Angličanka vôbec riešiť nemusí.

Novinka Flux je jednou z tých skladieb, ktoré si získajú pozornosť poslucháča, aj keby vôbec nerozumel anglicky. Speváčka v nej bez zbytočného obviňovania toho druhého priznáva, že je stále zamilovaná a pýta sa, čo by bolo, keby boli stále spolu. "Pamätaj si ma jednoduchým spôsobom, nie pre to, čo som urobila alebo povedala. Keď na teba teraz myslím, len premýšľam nad dňom, kedy sme sa stretli," spieva v texte emotívnej skladby, pod ktorou je podpísaná aj ako autorka. S produkciu jej pomohli Joe Kearns a Maxwell Cooke.

 
Videoklip, ktorý spolu s piesňou vydala zohráva skutočne len sprievodnú rolu mimoriadne silného textu. Pred kamerou môžete sledovať blondínku za klavírom a tečúci prúd vody, ktorý je metaforou toho, že čas zahojí všetky rany.

"Flux je pieseň, ktorú som napísala z vnútra svojho srdca a zachytáva to, ako som sa cítila, keď som sa nedokázala ísť ďalej od minulej lásky, hoci na ten koniec bol dôvod. Mám pocit, že som neustále v stave zmien a prevratov a nedokážem sa zakoreniť a jednoducho veci prekonávať. Myslím si, že veľa ľudí má tú jednu osobu, u ktorej sa čuduje tomu, aký by mohol byť život, keby sa veci vyriešili. Ako by sme žili? Boli by sme tou istou osobou? Na tejto nahrávke som sa inšpirovala z rôznych vzťahov a fáz v mojom živote," napísala Ellie na svojom Instagrame.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/elliegoulding

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding