Na americkej hudobnej scéne sa zrodil nový projekt Silk Sonic. Stoja za ním dvaja talentovaní speváci Bruno Mars a v našich končinách o niečo menej známy Anderson .Paak. Dvojica fanúšikom predstavila prvý spoločný singel Leave the Door Open, ktorý má soulový groove ako vystrihnutý zo 70. rokov, bezchybné harmónie, zbory a aranžmány.

Skladbu trocha zasadil do súčasnosti 35-ročný Anderson .Paak, ktorého R&B prejav v slohách pôsobí o niečo modernejšie. Bruno Mars zase bravúrne využil svoj rozsah aj špecifickú farbu hlasu v priamočiarych refrénoch. "Nechávam dvere otvorené, dievča. Dúfam, že sa dnes večer cítiš tak ako ja a chceš ma tak, ako chcem ja teba," spieva. Pieseň produkovali samotný Bruno Mars a D'Mile.

V retro nálade sa nesie aj videoklip, v ktorom dvojica prezentuje novinku s kapelou v nahrávacom štúdiu, zatiaľ čo v réžii na muzikantov čaká baviaca sa skupina dievčat. Pod video sa podpísali 38-ročný Mars a Florent Dechard.

Priamočiaro až prvoplánovo znejúca pesnička, ale takisto aj video s romantickými pohľadmi do kamier a diskoguľou, môžu u niekoho vzbudiť dojem, že ide o dobre zvládnutú paródiu. Potom však tieto pochyby sfúknu spevácke výkony hlavných interpretov, ale aj zboristov, skvelý hudobný podklad či radosť a zábava, ktoré sú citeľné z vizuálu.


Dvojica predtým zverejnila minútovú skladbu Silk Sonic Intro, v ktorej sa pohrali s mixom soulu a funku a prizvali si do nej ako hosťa člena Rock'n'rollovej siene slávy Bootsyho Collinsa. Obidve piesne sa budú nachádzať na debutovom albume projektu s názvom An Evening with Silk Sonic. Muzikanti zatiaľ neprezradili, kedy sa štúdiovka dostane na trh ani žiadne ďalšie bližšie informácie.

Anderson .Paak, vlastným menom Brandon Paak Anderson, vydal albumy Venice (2014), Malibu (2016), Oxnard (2018) a Ventura (2019), za ktorý získal aj Grammy. Zlaté gramofóniky má doma aj vďaka skladbám Bubblin a Come Home (feat. André 3000). V minulosti hosťoval na turné 24K Magic World Tour Bruna Marsa, na ktorom jedenásťnásobný držiteľ Grammy podporil svoj zatiaľ posledný, tretí album 24K Magic z roku 2016.


Autor: Lukáš Dedík
Foto: Facebook.com/SilkSonic

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars