Frontman anglickej kapely Blur Damon Albarn vyhlásil, že ich koncert 12. augusta v Hyde Parku na záver tohtoročných olympijských hier v Londýne bude s najväčšou pravdepodobnosťou ich posledným.

"Nemyslím si, že po tomto koncerte budeme ešte spolu hrať. V Hyde Parku zahráme aj našu najnovšiu skladbu Under The Westway, ktorú sme nahrali naživo na jeden pokus. Je to vôbec prvá skladba, ktorú sme takto nahrali," uviedol Albarn. "Mám z toho radosť, pretože si nemyslím, že ešte nejaké skladby nahráme. Dúfam, že to tak bude, že to takto ukončíme," dodal.

Jeden z najvplyvnejších britských hudobníkov posledných desaťročí tiež prezradil, že pravdepodobne už nevznikne ani ďalší album projektu Gorillaz. Ten Albarn vytvoril s Jamiem Hewlettom, s ktorým však má momentálne kreatívne nezhody. "Mám pocit, že na poslednom albume sme mali niekoľko nedorozumení, čo je hanba," vysvetlil Albarn.

Blur vznikli v roku 1988, debutový album s názvom Leisure vydali o tri roky neskôr. Nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999). Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom.

Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali svoj zatiaľ posledný album s názvom Think Tank. V júli 2009 odohrali dva koncerty v spomínanom Hyde Parku, z ktorých záznam vydali v tom istom roku. V roku 2010 zas uviedli na trh singel Fool's Day, ktorý vyšiel v náklade tisíc kusov počas Record Store Day.

Blur - Under the Westway (live, 2012)

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Blur