Česká speváčka Lucie Vondráčková na svoj najnovší album Oheň zaradila aj pieseň Na pokraji síl, ktorú už predtým nahral Miro Jaroš v duete s Dominikou Mirgovou. Ani to však nebol originál piesne, ten pochádza z Izraela. V článku si tak môžete porovnať hneď tri verzie skladby.

Spevák Miro Jaroš sa aktuálne do povedomia českých fanúšikov dostáva vďaka oprášenému hitu, ktorý nahral nanovo s jednou z najznámejších českých speváčok, Luciou Vondráčkovou. Či mu tento krok otvorí bránu na český hudobný trh, ukáže čas, v každom prípade však nabáda k porovnaniu oboch speváčok.

Netradičné spojenie iniciovala samotná česká slávica, ktorá podľa vlastných slov na dobré pesničky nezabúda. "Miro prišiel už predtým s nápadom nahrať dve verzie pesničky Na pokraji síl, s českou a slovenskou speváčkou. Slovenskej verzii sa darilo, vznikol na ňu videoklip, ale tá česká ostala v jej tieni. Ale ja na dobré pesničky nezabúdam, tak som ju aj po dlhšom čase veľmi rada pridala na svoj album Oheň. Žiari na ňom ako krištáľ," prezradila Vondráčková.
 
Príbeh skladby izraelského hudobníka Idana Raichela, ktorú Jaroš v roku 2010 prerobil do slovenčiny, tak pokračuje za ďalšími hranicami. "Pôvodne som plánoval skladbu vydať aj na Slovensku aj v Čechách, no neostal nám na to čas. Slovenská verzia s Dominikou Mirgovou tak ostala jedinou oficiálnou, až doteraz, kedy mi Lucka napísala, že by ju chcela na svoj album," doplnil Jaroš, ktorý aktuálne v štúdiu pracuje na úplne novom hudobnom počine. Prečítajte si viac

Lucie Vondráčková a Miro Jaroš - Na pokraji síl

Miro Jaroš a Dominika Mirgová - Na pokraji síl

Idan Raichel - Mima'amakim (originálna verzia hudby)

Informácie a pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík z agentúry Galgan Music.

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová, Lucie Vondráčková