Na jednom z najväčších európskych festivalov bude tento rok Slovensko zastupovať Celeste Buckingham. Spolu s kapelou King Shaolin vystúpi na Szigete 12. augusta, teda v rovnaký deň, kedy sa mnohí slovenskí fanúšikovia chystajú na koncert hlavnej hviezdy Florence + The Machine.

Celeste Buckingham patrí medzi najúspešnejšie speváčky pôsobiace na Slovensku. S debutovým albumom Don't Look Back, ktorý vydala v roku 2012, bola nominovaná na MTV Europe Music Awards a jej skladba Run Run Run sa stala hitom vo viacerých krajinách sveta, pričom do vysielania ju nasadila aj americká MTV.

Počas nasledujúcich rokov získala množstvo ocenení ako napríklad OTO, Slávika, bola nominovaná v americkej hudobnej ankete Radio Disney Music Awards a jej skladby Crushin' My Fairytale a Go Away sa umiestnili v prestížnom rebríčku Billboard TOP 40 Mainstream Most Added Chart. V roku 2017 vydala svoj zatiaľ posledný album Bare a aktívne koncertuje nielen po Slovensku a Česku.

"Veľmi sa tešíme, spolu s mojou kapelou King Shaolin, že máme príležitosť si spolu zahrať na Sziget festivale, ktorý je považovaný za jeden z najprestížnejších medzinárodných hudobných festivalov a je pravidelne zaraďovaný medzi top hudobné a kultúrne podujatia v Európe a vo svete. Zároveň sa ja osobne teším na jedinečný zážitok z hrania pred tak veľkým zahraničným publikom i zo samotnej atmosféry festivalu, ktoré budem môcť porovnať s koncertovaním, ktoré som absolvovala napríklad v USA. Verím, že to bude pekný spoločný zážitok pre nás i pre návštevníkov Szigetu," prezradila Celeste, ktorá v Budapešti vystúpi v pondelok 12. augusta.


V rovnaký deň je headlinerom Szigetu britská kapela Florence and the Machine, ktorá patrí medzi najväčšie lákadlá festivalu aj pre slovenských fanúšikov. V ďalších dňoch sa predstavia hviezdy ako Foo FightersEd SheeranPost MaloneTwenty One PilotsThe NationalThe 1975Martin Garrix a mnohí ďalší. Aktuálny program a ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe Szigetu v slovenčine www.szigetfestival.sk a na www.facebook.com/szigetSK. Súčasná cena vstupeniek platí do 9. mája, potom sa bude zvyšovať.

Celeste Buckingham vystúpi na pódiu Europe Stage, ktoré pravidelne hostí koncerty kapiel z celej Európy. Tento rok sa tam predstaví viac ako 30umelcov a kapiel z 20 európskych krajín. Českým zástupcom bude tento rok rock'n'rollová kapela Pipes and Pints. Nováčikom na Szigete bude aj švajčiarska pesničkárka Sophie Hunger, talianske indie-pop-rapové duo Coma Cose, poľské rockové hviezdy Cheap Tobacco či litovskí rockeri Carnival Youth. Slovensko na tomto pódiu v ostatných rokoch reprezentovali Kinsfolk, Queer Jane či minulý rok raper Strapo.

 
Sziget, prezývaný Ostrov slobody, ponúka svojim návštevníkom sedemdňovú zábavu s rôznymi druhmi umenia. Na 50 programových miestach a pódiách sa koná okolo 200 rôznorodých vystúpení denne. Medzi menami účinkujúcich nájdete každoročne nielen najväčšie hviezdy medzinárodnej popovej, hip-hopovej, rockovej, elektronickej a world music scény, ale aj žánre ako metal, folk, jazz, blues, alternatívnu hudbu a dokonca aj klasiku.

Okrem koncertov a dídžejských setov tam môžete zažiť aj kvalitný cirkus, divadlo či vizuálne umenie a pouličné šou na každom kroku. Okruh možností rozširujú športové aktivity, rôzne workshopy, plavba po Dunaji na party lodi, ale aj oddych na pláži a kúpanie v Dunaji. A nesmieme zabudnúť, že festival sa koná uprostred Budapešti, v turistickom meste so živou kultúrnou scénou, krásnymi historickými budovami, tureckými kúpeľmi a krčmičkami.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Sziget festivalu pre Slovensko Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham