Americká speváčka Demi Lovato prichádza s osviežujúcou letnou novinkou, pri ktorej si na jej disneyovské korene už ani nespomeniete. Singel pripomínajúci štýl Katy Perry s názvom Cool For The Summer má veľký potenciál stať sa jedným z najväčších hitov tohto leta. Možno aj vďaka propagovaniu svojho pádu v opätkoch pri bazéne.

Nový letný singel speváčky Demi Lovato skutočne znie ako energickejšia skladba z repertoáru Katy Perry, vďaka čomu jej už teraz možno predpovedať status hymny pre najhorúcejšie mesiace roka. Porotkyňa ostatných dvoch sérií amerického X Factoru novinkou propaguje svoj pripravovaný piaty štúdiový album. Skladba Cool For The Summer oficiálne vyšla 1. júla a okrem speváčky sa na jej tvorbe podieľal aj hojný počet producentov, menovite Max Martin (Katy Perry, Taylor Swift), Savan Kotecha (Ariana Grande, Shayne Ward), Ali Payami (Tove Lo, Loreen) či Alexander Erik Kronlund (Britney Spears).

Nájsť päť rozdielov medzi interpretkou hitov Firework či Roar a niekdajšou hviezdičkou detského televízneho kanála Disney bolo ťažké aj pre zarytých fanúšikov mainstreamu. Nielenže sa Demi v čerstvo zverejnenom lyric videu dosť podobá na svoju staršiu kolegyňu, ale pripomína ju aj zvukom, za čo môže práve vyššie menovaný koktejl tvorcov. Fanúšikovia sa však 22-ročnej krásky zastávajú celkom trefným argumentom, že na rozdiel od 30-ročnej Katy Perry vie naozaj spievať.

Iné zlé jazyky zase porovnávajú tínedžerský idol s ďalšou bývalou Disney hviezdou Miley Cyrus. Podľa nich totiž farebnou kombináciou a celkovým estetickým dojmom obalu singla vykradla vizuál albumu Bangerz (2013) škandalóznej rovesníčky. Reakcia "obvinenej" však neprichádza a jediné, na čo sa podľa vlastných slov sústreďuje je nadchádzajúca štúdiovka. "Nikdy som si ako umelec nebola taká istá ako teraz, ale nielen osobnými vecami, no taktiež aj tým, ako chcem znieť a čoho som schopná. Tento album mi dá možnosť ukázať ľuďom, čo naozaj dokážem," povedala pre internetový portál Idolator ešte v apríli tohto roka.


Singel má nádej dobyť rebríčky aj vďaka duchaprítomnosti a sebairónii, ktorú si speváčka zachovala pri nedávnom incidente počas jeho propagácie. V rámci nedeľného nakrúcania v Los Angeles sa totiž precenila a v topánkach na opätkoch sebavedome vystupovala na klzkom povrchu pri bazéne. To sa jej vypomstilo a nevyhla sa škaredému pádu, po ktorom rýchlo skočila do bazéna medzi fanúšikov. Zverejnením fotiek a videa Lovato otočila celú situáciu na humor a iróniu, pričom pripojila aj hashtag #NOTCoolForTheSummer - referenciu na svoju novinku. Celú "kauzu" uzavrela slovami: "Čo by to bolo za turné bez pádu na zadok..."


Autor: Marek Majzon
Foto: Single artwork 

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato