Natriasajúce sa zadky, množstvo ružovej a kopa latexu. Aj tak by sa dali charakterizoval videoklipy austrálskej raperky Iggy Azalea. Verná týmto poznávacím znameniam ostala aj vo svojom najnovšom klipe F*ck It Up.

Iggy Azalea si stále myslí, že twerkovanie je in. Zrejme jej ešte nikto nepovedal, že tento tanečný prvok, ktorým v roku 2013 počas vystúpenia na MTV Video Awards zaujala Miley Cyrus, zažil svoj vrchol niekedy v roku 2014, kedy Nicki Minaj vydala klip k svojmu hitu Anaconda.

Iggy si krútenie zadkom zjavne obľúbila, dodnes totiž vo všetkých svojich klipoch pravidelne svoje obrovské pozadie hrdo ukazuje. Inak tomu nie je ani v jej najnovšom videu k singlu F*ck It Up, ktorý naspievala s raperkou Kash Doll. Iggy sa dlhé roky nedarilo, tento rok však konečne obdobie neúspechu prelomila a vydala album In My Defense. Z neho pochádza aj spomínaná pieseň F*ck It Up, ktorá je už jeho tretím singlom.


Prehliadka gýču a nevkusu

Videá od austrálskej raperky vždy boli tak trochu gýčové a nevkusné. Tomuto trendu ostáva 29-ročná blondínka zo Sydney verná aj napriek opakovaným ohlasom neprajníkov. Pred kamerou tak samu seba opäť štylizuje do úlohy ružovej Barbie. Neskôr bez hanby twerkuje v idúcom aute a v závere videa sa navlečie do ružových latexových šiat.

To že Azalea pred kamerou vyzerá ako stredoškoláčka nie je žiadna náhoda. Pri tvorbe videa ju totiž inšpirovala teenegerská komédia Romy a Mišel z roku 1997. Podobne predstavitelky vo filme, tak aj Iggy a Kash Doll sa v závere klipu ocitujú na školskej stretávke, kde sa snažia čo najlepšie zapôsobiť na svojich spolužiakov.

Kým vo svojom predošlom klipe Started si Iggy vyskúšala úlohu vydatej paničky, tentokrát si užíva "starosti" slobodného dievčaťa. Iggy sa v skutočnosti volá Amethyst Amelia Kelly a pod týmto menom samu seba tituluje aj ako autorku všetkých skladieb na jej novom albume. S aktuálnym singlom F*ck It Up jej pochopiteľne vypomohla práve Kash Doll.


Iggy album In My Defense vydala 5 rokov od svojho úspešného debutu The New Classic. V minulom roku síce na seba upozornila s EP Survive the Summer, to však veľkú pozornosť nevzbudilo. Tú Iggy po rokoch konečne opäť získala v úvode tohto roku so singlom Sally Walker.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Iggy Azalea