Rocková formácia Tublatanka doposiaľ v rámci šnúry k 30. výročiu založenia skupiny odohrala päť koncertov v športových halách a amfiteátroch. Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peťo Schlosser však pokračujú v oslavách a chystajú sa navštíviť aj ďalšie mestá.

"Atmosféra na koncertoch je úžasná, fanúšikovia si to užívajú spoločne s nami a to nás núti nechať aj posledné kúsky energie na pódiu," teší sa z úspechu basgitarista Juraj Topor, ktorému sekunduje líder Tublatanky Maťo Ďurinda. "To, že je vždy plný dom, nás ženie dopredu a dáva nám veľkú chuť zahrať naozaj poctivý, dlhý rockový koncert!"

Vrcholom každej šou je podľa slov kapely pieseň Pravda víťazí, ktorú začnú hrať hostia Tublatanky, sláčikové kvarteto Adventure Strings. "Pri tejto skladbe máme vždy zimomriavky. To spojenie sláčikov a ľudí v sále znie ako hymna a to je úžasné," zhodujú sa členovia legendárnej kapely.

Oslavy 30 rokov na scéne zakončí Tublatanka 26. decembra vianočným koncertom v Trenčíne. Lístky na toto špeciálne vystúpenie sú v predaji na stránke Predpredaj.sk.

Termíny turné 30 rockov Tublatanky:

11. 10. - Bardejov, Mestská športová hala
12. 10. - Michalovce, Mestská hala
13. 10. - Prešov, PKO
19. 10. - Bratislava, MMC
31.10.  - Brno, Sportovní hala Vodová
01.11.  - Zlín, Sportovní hala Euronic
13.11.  - Praha, Incheba Aréna
21. 11. - Levice, Športová hala
29.11.  - Jindřichúv Hradec, KC Jitka
26. 12. - Trenčín, Piano klub - kúpiť lístky

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Tublatanka