Rytmus, resp. Kontrafakt si podmanil Slovensko aj Česko už dávno a momentálne nie je na scéne nikto, kto by sa mu v popularite vyrovnal. Rytmus má však rád výzvy, a preto sa teraz rozhodol viac zviditeľniť aj u našich severných susedov. Za týmto účelom nedávno odohral aj svoj prvý sólový koncert v Poľsku a tiež oznámil, že pripravuje album s miestnymi rappermi.

Rytmus v nedeľu zverejnil video s názvom Nemám limit zachytávajúce momenty z jeho koncertu v Katowiciach, kde mu ako dídžej kryl chrbát Anys. Video obsahuje aj zábery z cesty, spred vystúpenia aj po koncerte, pričom Rytmus v ňom taktiež spomenie pripravovaný album s poľskými rappermi. A keďže je určené nielen česko-slovenským fanúšikom, sú v ňom aj poľské titulky.

Rytmus - Nemám limit

GR Team má vonku už siedmy klip k albumu s jednoduchým názvom 1. Najnovšie sa vizuálu dočkala záležitosť Pál do!, o produkciu ktorej sa postaral Grimaso z H16.

GR Team - Pál do!

Orion z legendárnych PSH sa rozhodol pripomenúť svoju sólovku Noční vidění, ktorú vydal ešte na jar. Spravil tak prostredníctvom klipu ku skladbe Neuč Vorla lítat, ktorú produkoval Rack Rokas a refrén obstaral Refew.

Orion feat. Refew - Neuč Vorla lítat

Nespia však ani ostatní dvaja členovia PSH - Vladimir 518 a Mike Trafik. Tí nahrali krátku experimentálnu vec s názvom Jsem jeden z těch, ktorú predstavili priamo s videom. To režíroval samotný 518. Skladba vznikla pre interaktívnu laserovú expozíciu Heineken City Experience v rámci pražského Designbloku.

Vladimir 518 - Jsem jeden z těch

A teraz sa už presunieme do zámoria, kde sa aj uplynulý týždeň urodilo viacero zaujímavých noviniek. Ako prvú z nich si predstavíme už druhý remix skladby Industry od Cormegu. Zatiaľ čo v tom prvom, ktorý vypustil v júli, mu asistovali Masta Ace, Craig G a Kool G Rap, tentoraz sú to Inspectah Deck, Roc Marciano, Sadat X a Lord Jamar.

Cormega feat. Inspectah Deck, Roc Marciano, Sadat X & Lord Jamar - Industry (Remix)

Inspectah Deck bude mať v dnešnom vydaní Týždňa v hip-hope hneď trojité zastúpenie, keďže okrem vyššie spomínaného remixu hosťoval aj v ďalších dvoch skladbách. Prvou z nich je The War Begins od Termanologyho, pričom okrem nich dvoch v nej rapujú aj H Blanco a Chris Rivers. Track je prvou ochutnávkou z Termovho pripravovaného albumu Shut Up And Rap, ktorý vyjde 9. decembra.

Termanology feat. H Blanco, Inspectah Deck & Chris Rivers - The War Begins

Ďalšou Deckovou hosťovačkou je skladba The Colosseum, pričom zaujímavosťou je, že aj v nej sa za mikrofónom stretol s Termanologym. Track je ďalším singlom z albumu Carry On Tradition od producenta menom A-Villa, pričom v ňom hosťuje aj Big K.R.I.T..

A-Villa feat. Big K.R.I.T., Termanology & Inspectah Deck - The Colosseum

Samozrejme ani dnes nebude chýbať Raekwon a jeho séria coververzií. Najnovšie sa Rae rozhodol prerobiť skladbu Why Don't We Fall In Love od Amerie.

Raekwon - Why Don't We Fall In Love

Homeboy Sandman je známy svojím vysokým pracovným tempom, a preto neprekvapuje, že iba mesiac po vydaní nového albumu Hallways predstavil novú skladbu. Tá sa volá Mars Attacks a vznikla v spolupráci s odevnou značkou Anthem.

Homeboy Sandman - Mars Attacks

Army Of The Pharoahs už 21. októbra vydajú nový album s názvom Heavy Lies The Crown. Z neho najnovšie predstavili skladbu Terrorstorm, v ktorej rapujú Vinnie Paz, Celph Titled, Block McCloud, Reef The Lost Cauze, Esoteric, Crypt The Warchild a Apathy. Track sa dostal von priamo s videom, ktoré je inšpirované wrestlingom.

Army Of The Pharoahs - Terrorstorm

Nové video má aj C-Rayz Walz, konkrétne ku skladbe Drop The Beat. Tú nájdete na albume Feel Me, ktorý kompletne produkoval Sallam Said.

C-Rayz Walz - Drop The Beat

A na záver trochu zjemníme. Mary J. Blige totiž predstavila prvý klip k pripravovanej štúdiovke The London Sessions, ktorú plánuje vydať 2. decembra. Vizuálu sa podľa očakávaní dočkal singel Right Now, ktorý produkovalo duo Disclosure.

Mary J. Blige - Right Now

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Mary J. Blige, Rytmus