S memoármi hudobníkov sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Priniesli sme vám recenziu Bonovej knihy Surrender, informovali sme vás o tom, že frontman Foo Fighters vydal rozšírenú verziu The Storyteller a Britney Spears sa pýši titulom autorka New York Times Bestseller. Na pulty kníhkupectiev čoskoro pribudne aj knižný debut nórskej speváčky Aurory.

Bohovia, ktorých sa môžete dotknúť, tak nazvala Aurora svoju prvotinu, ktorá odhalí čitateľom sny, myšlienky a procesy, ktoré stoja za vznikom speváčkinho rovnomenného albumu The Gods We Can Touch z roku 2022. "Vždy, keď robím album, vždy idem veľmi hlboko do svojho vlastného sveta. V tých svetoch je toho veľa a je toho veľa naraz. Takže mi to hlboko pomáha," vysvetlila speváčka skutočnosť, ktorá ju podnietila napísať o tom knihu.

Pred jej vydaním, ktoré je naplánované na 16. novembra, stihla speváčka zverejniť novú skladbu z ďalšieho pripravovaného albumu. Niekoľko dní pred jej odhalením sa zverila svojim priaznivcom, že váhala, či je správna doba, prinášať novú hudbu, "keď je na svete toľko bolesti".

"Ale časom som sa rozhodla, že možno nebude lepší čas na to, aby som vám dala malú pesničku, ako teraz. A dúfam, že hudba vám dá niečo dobré. Niečo krásne. Posielam vám všetku lásku. Na tomto svete neexistuje väčšia sila ako súcit. Nech kvitne. A nech zapustí oveľa silnejšie korene ako akýkoľvek kvet nenávisti. Ale áno. Je tu nová pieseň. Venované bojovníkom," prihovorila sa na sociálnej sieti fanúšikom.

"Až po vyhorení si znovuzrodený. A možno keby si zavolal o pomoc. Potom by som ti mohla pomôcť predbehnúť samého seba. Poď znova utekať, znova pobežíme," spieva Aurora v emotívnom singli, ktorí jej priaznivci okamžite prijali a ďakujú jej, že sa rozhodla oň podeliť, aj keď váhala. "Dúfam, že táto nádherná pieseň nájde tých, ktorí v tejto chvíli nemajú žiadnu moc, aby sa ochránili. Dúfam, že tvoj hlas nájde tých, ktorí nemajú hlas. Bez ohľadu na to, aké ťažké sú časy, bojujte ďalej. Hľadajte ďalej," stojí v odkaze od jedného z fanúšikov.

Autorka: Miroslava Rabčanová