Poprední muzikáloví umelci z Divadla Nová scéna žnú pod taktovkou režiséra Patrika Vyskočila úspechy s koncertnou šou, venovanou hudobnej legende Freddiemu Mercurymu a skupine Queen. Dychberúca hudobno-tanečná produkcia, ktorú už videlo viac ako 20-tisíc divákov, nie je len oslavou slávnej britskej hudobnej formácie, ale aj príležitosťou pomôcť deťom so zdravotnými problémami.

Po úspešných režijných počinoch ako Cyrano z predmestia alebo The Bodyguard sa Patrik Vyskočil rozhodol spolu s kolegami a kamarátmi z divadla vytvoriť projekt Idoly. Odštartoval s Queen Show – Pocta legende, v ktorej zaznieva osemnásť najväčších hitov skupiny Queen v podaní slovenských muzikálových hviezd ako sú Ján Slezák, Dárius Koči, Natália Kóšová, Lenka Machciníková, Michal Candrák, Michaela Trokanová, Monika Drgáňová, Lukáš Pišta a samotný Patrik Vyskočil.

Predstavenie dopĺňajú pôsobivé choreografie a spektakulárny vizuálny zážitok v podaní ôsmich profesionálnych tanečníkov, ktorí pravidelne účinkujú na domácich aj zahraničných scénach.

Prečítajte si: Queen show – pocta legende: Večer, keď sa Freddie Mercury päťkrát narodil

Queen show, 2023 Zdroj: Zdenko Hanout

Pocta velikánovi aj s charitatívnym rozmerom

Diváci majú možnosť počuť a vidieť originálne úpravy najväčších hitov skupiny Queen, choreografie rôznych tanečných žánrov v prevedení mladých tanečníkov, a samozrejme pútavú svetelnú šou s efektným scénickým vizuálom. Queen Show je najmä o zábave a interakcii hercov s divákmi, dokrútkami zo zákulisia aj z koncertov skupiny Queen však zároveň mapuje súkromný a pracovný život Freddieho Mercuryho. Navyše časť peňazí z predaja lístkov je venovaná Nadácii Detského kardiocentra na nákup prístrojov a vybavenia pre všetky oddelenia.

"Freddie Mercury je osobnosť, ktorá zmenila hudobný svet a ovplyvnila celé generácie. Vplyv mal aj na našu umeleckú kariéru, čo je jeden z dôvodov, prečo Queen Show vznikla. Cieľom ale nie je imitovať, či hrať sa na výnimočného umelca, ale vzdať Freddiemu poctu, ktorá mu právom prináleží, a popri tom pomôcť chorým deťom, aby mohli v budúcnosti nasledovať svoje vlastné Idoly," približuje ambície režisér a autor myšlienky projektu Patrik Vyskočil.

Otvorenie divadelnej sezóny aj ukončenie prvého turné

Umelci sa aktuálne pripravujú na svoju 27. reprízu, ktorá sa uskutoční 22. novembra v STARS auditoriu v Bratislave. "Aj keď Queen Show malo možnosť vidieť už takmer 20 000 divákov, najbližšie predstavenie bude výnimočné, keďže sa uskutoční pri príležitosti otvorenia divadelnej sezóny, a zároveň bude prvé z troch pred dočasnou prestávkou a prípravou na ďalšie celoslovenské turné. Veríme, že stále máme s týmto projektom divákovi čo ponúknuť. Ďakujeme všetkým za priazeň a za pomoc pre Nadáciu detského kardiocentra," uzatvára Vyskočil.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informoval Juraj Vedej z CHAPTER 4 Slovakia. Správu sme upravili.