Pop-punková kapela MF pôsobí na slovenskej scéne už od konca minulej dekády. Nedávno však prešla niekoľkými personálnymi zmenami a tvorivú energiu novej zostavy predstavila v novom singli Staré časy, ktorého videoklip sa nesie v znamení radosti zo života a otvorenia novej kapitoly.

Po odchode speváka Patrika Kováčika musela formácia nastaviť celé fungovanie kapely prakticky od začiatku. Prirodzene z toho vyplynulo, že pôvodný člen Martin Guriš sa opäť postavil za mikrofón a jeho pozíciu basgitary prijal nový člen zostavy, dlhoročný kamarát skupiny Roman Blažej. "Prišla nová vlna entuziazmu, pracujeme aktívne na nových veciach, koncertnom programe a naším cieľom je posunúť tvorbu nad úroveň garážovej kapely. Myslím, že práve tieto personálne zmeny boli impulzom, ktorý nakopol celý kolektív a veríme, že ideme správnym smerom," hovorí Martin Guriš.

Skladbu Staré časy kapela nahrávali MF v priestoroch Piano klubu Trenčín a o mix sa postaral Marián Fero. Autorom textu je gitarista Matej Martiš. "V pesničke spomíname na časy, keď sme ešte ako študenti nemali takmer žiadne povinnosti a celý náš život sme vnímali a žili ako veľkú párty," prezrádza Martin Guriš.


O videoklip sa postaral mladý kameraman Richard Gondoc, ktorý sa aktívne venuje videotvorbe a má množstvo kreatívnych nápadov. "Zámerom bolo urobiť prirodzený, nenásilný, moderný, a zároveň príjemný vizuál, ktorý by mal aj dejovú líniu, čo udrží diváka až do konca. S chlapcami z kapely sa mi pracovalo výborne, sadli sme si po ľudskej stránke a dali mi veľkú voľnosť v oblasti kreativity, čomu som veľmi rád," opisuje spoluprácu s kapelou Richard Gondoc.

"Napriek tomu, že klip pôsobí veľmi prirodzene, natáčali sme ho na dve etapy a stojí za ním veľa hodín strávených v exteriéri v jesennom chladnom počasí. Ale výsledok stojí za to, sme veľmi spokojní s tým, čo sa nám podarilo vytvoriť a dovolím si povedať, že je to jeden z našich najlepších videoklipov doposiaľ. Je z neho cítiť naše kamarátske puto a nadšenie, ktoré si celé roky udržujeme. Naši blízki a priatelia, ktorí v ňom účinkujú, nám naozaj veľmi pomohli a atmosféra, ktorú vytvorili, nám umožnila efektívnejšie pracovať a odzrkadlila sa aj na výsledku," hovorí bubeník Lukáš Psotný.

"Aktuálne finišujeme naše jesenné klubové turné, na ktorom sme spolu so spriatelenou kapelou Nighteen Seventies. Nakoľko v lete sme sa naplno venovali práci v štúdiu, jeseň patrí koncertom. Na jar opäť plánujeme opäť pocítiť pot a blízkosť kontaktu s fanúšikmi na klubových koncertoch po Slovensku. Chystáme aj ďalší videoklip, ale to už som zablúdil ďaleko do budúcnosti," dodáva Martin Guriš.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Michal Neffe. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: MF