Fanúšikovia Filipa Jančíka majú dôvod na radosť. Hoci je vianočné akustické turné najpopulárnejšieho slovenského huslistu v plnom prúde, pre obrovský záujem vidieť mladého hudobníka a jeho ansámbel naživo pridáva už tretí koncert v bratislavskej Starej tržnici.


Už krátko po skončení megaúspešnej šou na Dunaji, ktorá sa konala v posledný augustový víkend, ohlásil Filip Jančík prípravy na veľkolepé vianočné turné. Počas jesene potom svojim priaznivcom postupne dávkoval detaily o šou a koncertnom programe. Už podľa vtedajších reakcií fanúšikov bolo zrejmé, že o vystúpenia v priestoroch slovenských kostolov a v ďalších historických budovách bude enormný záujem. No rýchlosť, akou sa vstupenky na vystúpenia v 14 slovenských mestách predávajú, prekvapila aj samotného umelca. 

Filip Jančík v Bratislave Zdroj: archív Filipa Jančíka
Fanúšikovia na prvom mieste

Po každom z koncertov, s ktorými by sa mohol pokojne predstaviť (a aj sa v minulosti predstavil) na prestížnych svetových pódiách, sú sociálne siete 30-ročného interpreta zaplavené nadšenými komentármi. Záujem verejnosti pritom s každou ďalšou šou ešte stúpa. Aj preto sa Filip Jančík rozhodol potešiť ďalšie stovky návštevníkov a pridáva v poradí už tretí termín koncertu v bratislavskej Starej Tržnici, kde sa prvé dva koncerty vypredali vo viac ako mesačnom predstihu. 

"Som veľmi vďačný všetkým fanúšikom, ktorí doposiaľ navštívili niektoré z odohratých koncertov. Každá zo skladieb má vlastný príbeh i neopakovateľnú atmosféru. Som vždy fascinovaný úžasnou pozitívnou energiou, ktorá vzniká na živých koncertoch. Počas 14 dní odohráme 20 koncertov (vrátane súkromných, resp. firemných akcií, pozn. red.), a môžem potvrdiť, že interakcia medzi nami a publikom dáva každému hudobnému večeru jedinečný ráz. Teším sa zo spoločných stretnutí v tento adventný čas a že našou hudbou prispievame k čaru jeho okamihov," hovorí s pokorou Filip Jančík.

Návštevníkov vianočných koncertov poteší aj z veľkej časti nový repertoár, kde svoje miesto nájdu i domáce skladby, vrátane známych melódií z filmu Perinbaba. No nechýbajú ani najobľúbenejšie skladby zo svetových filmových a seriálových hitov ako Piráti z Karibiku, Gladiátor či Game of Thrones.

Filip Jančík Zdroj: archív hudobníka
Jeho hviezda naďalej stúpa

Filip Jančík, ktorého ešte pred pár rokmi na Slovensku poznal iba málokto, má za sebou mimoriadne úspešné obdobie. Za posledné tri roky odohral v mestách naprieč celou krajinou desiatky unikátnych koncertov filmovej hudby v rôznych podobách. Po vypredanom víkende na Bratislavskom hrade či obrovskej šou na Dunaji žne ďalšie úspechy, tentoraz v podobe vypredaného vianočného turné. 

Zostavu, ktorá ho sprevádza, tvorí desiatka skúsených hudobníkov, pričom niektorí pricestovali zo zahraničia. Čerešničkou na torte úspešného bude práve séria troch koncertov v bratislavskej Starej tržnici, kde huslista odohrá svoj Akustický večer filmovej hudby medzi sviatkami, 27. a 28. decembra.

Všetky zostávajúce termíny úspešného turné Filipa Jančíka a vstupenky nájdete na Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Pavol Dráb. Správu sme upravili. Všetky ďalšie informácie nájdete na oficiálnej stránke www.filipjancik.com alebo na sociálnych sieťach Instagram a Facebook.