Po debutovom singli Dýchaj, ktorý zverejnila v máji minulého roka, prichádza slovenská speváčka a herečka Veronika Morávková s ďalšou autorskou skladbou. Pesničku s názvom Múza, ktorá sa nesie v pomalom a vábivom rytme R&B, vydáva pod novým pseudonymom Lara Morr.

Pod novinkou Múza je autorsky podpísaný ten istý tím ľudí ako v prípade prvého singla Dýchaj. Text piesne napísala samotná Lara Morr, hudbu zložil basgitarista a skladateľ Marek Marian Leždík, známy z českej skupiny Support Lesbiens, a hudobnej produkcie sa chopil David Vostrý.

Pesnička hudobne i tematicky voľne nadväzuje na speváčkinu prvú zverejnenú skladbu, nesie sa však viac v rytme R&B a jej text je odvážnejší, keďže kladie väčší dôraz na ženskosť, vášeň a sexepíl. "Každý človek má sny, tajné túžby. Podľa mňa si ale každý človek praje milovať, byť milovaný a byť pre toho druhého múzou - inšpiráciou. A práve o tom je táto skladba," hovorí Veronika Morávková


Režisérom videoklipu je Adrian Kutný, ktorého speváčka oslovila s veľmi konkrétnou predstavou. "Prišla som za ním so skladbou a svojím scenárom. Povedala som mu svoju predstavu, o čom skladba je a čo má vyžarovať a ako si predstavujem vizuál k tejto skladbe. Všetko to do seba neuveriteľne zapadlo. Klip sme natočili v polovici novembra 2019 v pražskom divadle Studio DVA. S výsledkom som nesmierne spokojná. Adrian klipu vdýchol moderný vizuál a štýl," prezradila speváčka, ktorú môžete v novinke vidieť aj s kapelou.

Veronika Morávková, nakrúcanie videoklipu Múza, 20 Zdroj: Jerry HášaZ nakrúcania videoklipu Múza (foto: Jerry Háša)

Veronika Morávková alias Lara Morr je herečka a speváčka, ktorá pôsobí v rôznych divadlách v Českej republike. Pochádza z malého slovenského mestečka Gbely a je absolventkou Janáčkovej akadémie múzických umení (JAMU) v Brne. Aktuálne ju môžete vidieť v divadle Studio DVA v predstaveniach Funny girl, Saxana a Starci na chmelu, v Hudobnom divadle Karlín v predstaveniach Legenda jménem Holmes a Jesus Christ Superstar a v Národnom divadle moravskoslezskom v Ostrave v muzikále Kočky (Cats).

Redakciu Hudba.sk informovali Veronika Morávková a Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach speváčky a herečky www.veronikamoravkova.com.

Foto: Marek Mach