Karin Ann vstupuje do nového roka so sériou medzinárodných úspechov, ktoré si pripísala na konto na sklonku roka 2023. Videoklipy mladej slovenskej speváčky získali v uplynulých mesiacoch až sedem ocenení na svetových festivaloch v USA i vo francúzskom Cannes. Najviac pritom bodoval videoklip k jesennému singlu a stranger with my face.

Videoklip a stranger with my face si koncom minulého roka odniesol zlato z filmového festivalu New York Tri-State Film Festival a tiež z popredného svetového online filmového festivalu Top Shorts. Videoklip vysoko ohodnotila i odborná porota na festivale City Of Angels Women's Film Festival v Los Angeles a zabodoval aj na udeľovaní prestížnych cien Indie Shorts Awards v Cannes, kde sa prebojoval do semifinále.

Americké režisérske duo TUSK poňalo vizuálne spracovanie skladby a stranger with my face ako dobový špionážny film zasadený do Hollywoodu 50. rokov minulého storočia. Videoklip je príbehom mladej sekretárky Lune (Karin Ann) v hollywoodskom filmovom štúdiu, ktorá dostane za úlohu špehovať filmovú hviezdu Solanu (Ashley Moore) s cieľom zistiť pravdu o jej škandalóznych aférach s rôznymi mužmi. Odhaľuje však, že aféry sú iba krytím Solaninej, v danej dobe veľmi tabuizovanej, skutočnej sexuálnej identity. Otvorený záver príbehu dostal rozuzlenie v nadväzujúcom hudobnom videu favorite star. Oba klipy sa natáčali v Prahe a v hlavných úlohách sa popri Karin Ann predstavili americkí herci Gus Kenworthy a Ashley Moore.

Zaujímavosťou je, že pod piesňou a stranger with my face je ako koproducent podpísaný tiež Randy Jackson – ikona amerického hudobného priemyslu a jeden zo zakladajúcich členov poroty šou American Idol (pôsobil v nej v rokoch 2002-2013).

Ocenenia pre videoklip if i fall for you

Karin Ann zbierala vlani úspechy aj s klipom if i fall for you, ktorý zabodoval v prestížnych The Telly Awards, kde dosiahol na bronzovú priečku v kategórii Najlepšie hudobné video. Ocenenie The Telly Awards sa v USA udeľuje už od roku 1979 a stoja za ním mnohé z najrešpektovanejších reklamných agentúr, televíznych staníc, produkčných spoločností a vydavateľov z celého sveta.

Videoklip if i fall for you obdržal tiež sošku akadémie Los Angeles Film Awards (LAFA) za Najlepšie hudobné video. LAFA je medzinárodné ocenenie udeľované na mesačnej báze filmárom z celého sveta s cieľom pomôcť naštartovať kariéru nádejným talentom v oblasti kinematografie a zviditeľniť ich projekty.

Karin Ann si od svojho debutu v roku 2020 vybudovala v Európe meno ako jedna z výrazných zástupkýň Generácie Z. Aktuálne zbiera prvé úspechy a pozitívne reakcie od publika aj v USA, kde v závere minulého roka odohrala svoje dva koncertné debuty v New Yorku a Los Angeles.

Je držiteľkou ocenenia Žebřík v kategórii Objav roka a objavila sa i v dvoch širších nomináciách na Ceny Anděl. V roku 2021, teda iba rok po svojom debute, sa zapísala do histórie ako prvá spomedzi slovenských umelcov a umelkýň, ktorú spoločnosť Spotify obsadila na svoj digitálny billboard na newyorskom Times Square. Svoju hudbu a videoklipy tvorí prevažne v Los Angeles a v Londýne. Popri hudbe sa venuje aj herectvu, v roku 2023 stvárnila jednu z postáv v pripravovanom britsko-izraelskom seriáli Tetovač z Auschwitzu.

Prehľad spomínaných ocenení:
(v názve festivalov sú odkazy na podrobnosti o ocenení)

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Adriana Nievelt. Správu sme upravili.