Slovenská skupina Korben Dallas pokrstí vo štvrtok 23. februára svoju debutovú štúdiovú nahrávku Pekné cesty (2011), ktorá je nominovaná na Radio_Head Award v kategórii Album roka - cena kritikov. Do života ju uvedie v bratislavskom Nu Spirit Clube. Na tom istom mieste skupina odohrala v apríli 2010 svoje premiérové vystúpenie ako predkapela arménskych Deti Picasso.

Bratislavskú kapelu Korben Dallas, ktorá vznikla po rozpade zoskupenia Appendix, tvoria gitarista a spevák Juraj Benetin, basgitarista Lukáš Fila a bubeník Ozo Guttler. Na svojom debutovom albume Pekné cesty, ktorý vydalo koncom minulého roka nezávislé vydavateľstvo Hev-Het Tune (www.hevhetia.com), skupina prezentuje svoj posun od funk-rockovej razancie k premyslenému hudobnému pohrávaniu sa s textami a alternatívnym štýlovým fúziám rôznych žánrov.

Korben Dallas si na hudobnej scéne spravili meno aj vďaka muzikantsky prepracovaným cover verziám piesní od La Roux či Tori Amos. So zabávačom Tomášom Hudákom zase zaujali vtipnou prerábkou hitu Príbeh od Tiny a Rytmusa. Práve Hudák bude krstným otcom albumu, krstiť bude spoločne so spisovateľkou Monikou Kompaníkovou.

Tomáš Hudák a Korben Dallas - Príbeh (live v rannej šou Hemendex Rádia Expres)

Na krste v Nu Spirit Clube koncert s Korben Dallas odohrá aj gitarista Ľuboslav Petruška z kapely Chiki Liki Tu-a, ktorý hosťoval aj na nahrávaní samotného albumu. Oslavu odštartuje špeciálny hosť - bratislavská skupina Hugo d'Gen, ktorá je sólovým projektom basgitaristu Kamila Grebeňa. O afterpárty sa postarajú Jokebox DJs Ricky Fitz & Bobsan. Vstupné na koncert je 5 eur.

Tracklist albumu Pekné cesty:

1. Intro
2. Čierne ráno
3. Nájdi si
4. Nalej
5. Pochybnosti
6. Všetko sa mení
7. Pec
8. Čo už
9. Biele ráno

Viac informácií o kapele Korben Dallas nájdete na oficiálnej Facebook stránke www.facebook.com/korbenband.

Korben Dallas - Pochybnosti (z albumu Pekné cesty)

Zdroj: SITA, Hevhetia.com, pm
Foto: Facebook.com/korbenband