Skladba Heavy rozdelila fanúšikov skupiny Linkin Park tak, ako doteraz asi žiadna iná. Suverénne najpopovejší, najmäkší a podľa niektorých kritikov aj najhorší singel v diskografii americkej (kedysi) nu metalovej kapely má odvčera už aj oficiálny vizuál, ktorý aspoň trochu vyvažuje nasladlý zvuk pesničky.

V novinke sa predstavili líder formácie Chester Bennington a speváčka Kiiara, ktorá do piesne prispela vokálmi. Obaja interpreti bojujú so svojimi vnútornými démonmi a pomoc hľadajú v podpornej skupine, ktorú ale naruší Benningtonov konflikt s jej ďalším členom. Režisérom klipu je Tim Mattia.

Prečítajte si: Linkin Park ohlasujú nový album, singlom á la Katy Perry rozdelili fanúšikov

Skladba Heavy je prvým singlom z pripravovanej siedmej štúdiovky One More Light, ktorú formácia vydá 19. mája. Album sa dostane na trh na CD aj vinyle. Kapela plánuje novinku podporiť aj na turné.


Linkin Park vznikli v roku 1996 v Kalifornii a v súčasnosti v nej okrem spomínaného Benningtona pôsobia aj Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Na konte majú albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a The Hunting Party (2014). Skupina vydala aj niekoľko EP nahrávok, živákov, dve kompilácie či dva remixové albumy.

Zdroj: SITA (Rolllngstone.com, archív), Hudba.sk
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Linkin Park