Slovenská kapela Space Recorder zverejnila v nedeľu 8. marca nový videoklip k pesničke Máme sa fajn. Tá pritom oficiálne vyšla už vo februári minulého roka spolu s piesňou Chyba je vo mne.

"Niektoré veci potrebujú čas, hoci žijeme zrýchlenú dobu, kedy všetko treba tu a teraz. O to je však príjemnejšie dožičiť si komfort a venovať sa niečomu dlhšie, ako ste plánovali. Rovnako to bolo aj s videom pre túto krásnu pesničku. Na EP Chyba je vo mne vyšla síce už pred rokom, ale s obrazom sme sa nechceli poponáhľať. Čakali sme na inšpiráciu pre správnu formu, ktorá by nebola prvoplánovým počinom, ale zanechala niečo trvácne, niečo z nás,"  hovorí Timotej Strieš, basgitarista skupiny Space Recorder a zároveň autor námetu pre videoklip.


Pesničku Máme sa fajn produkoval Erik Horák zo štúdia Lososound. "Erikovi sa podaril malý zázrak. Pesnička je o kontrastoch, o rozdielnom vnímaní skutočnosti viacerých ľudí, ako aj o nádeji a nových začiatkoch po nie najlepších koncoch. Uchopiť tieto témy v hudbe tak, aby to v nej bolo cítiť, sa mu podarilo tak, že sme po prvom vypočutí mixu skoro odpadli. Snáď sa nám to podarilo dostať aj do videa," hovorí autor pesničky Richard Ďurana.

Autorom klipu je gitarista kapely Roman Piška. "K prvej pesničke z EP Chyba je vo mne sme prvýkrát spravili hraný videoklip s príbehom. Tentokrát sme si povedali, že by to mohlo byť o nás a našich pocitoch. Vydali sme sa preto intímnejšou cestou portrétových záberov, presnejšie detailných záberov na naše tváre. Na dotvorenie atmosféry sme použili zábery mesta, v ktorom žijeme počas dňa alebo za tmy," vysvetľuje autor videa. "Aj keď to pri pozeraní videa nie je možno evidentné, nahrávanie dlhých portrétových záberov nie je jednoduché. Je to trocha ako byť pred kamerou nahý, nemáte sa kde a za čo schovať," dodáva speváčka kapely Alexandra Malá.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za skupinu Space Recorder poskytol Richard Ďurana. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Space Recorder