Oceňovaná česká skupina Buty odohrá 16. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon najväčšie hity z takmer 30-ročnej tvorby. Trojhodinový koncertný koncert s jednoznačným názvom The Best Of obohatí aj špeciány hosť - nevidomý rómsky umelec a rodák zo Slovenska Mário Bihári. Celý koncert si vďaka Club Streameru môžete pozrieť aj z pohodlia domova.

"Na koncert v Bratislave sme sa naozaj riadne pripravovali a na niekoľko etáp. Prvá etapa je fakt dlhá. Budúci rok to bude už poctivých 30 rokov. Ale teraz vážne, s Máriom Bihárim sme mali niekoľko skúšok a jeden koncert v Prahe. Dohodli sme sa aj na skúšku v Bratislave.  Máme s ním pripravených asi 10 vecí, mimo iných skladby Kočka, Továrna, Tady máš, Pes, Maso, Do Ruska či Tata," prezradil Richard Kroczek, bubeník a manažér skupiny.

Na koncerte v Ateliéri Babylon čaká priaznivcov Buty žánrovo pestrý trojhodinový koncert. Paleta rôznych hudobných štýlov a nápadité, vtipné texty sú zárukou vynikajúceho hudobného zážitku. "So Slovákmi máme určite veľa skvelých vzájomných zážitkov. Na jeden si pamätám veľmi dobre, pretože sa stal nedávno v Prahe. Navzájom sme si hovorili vtipy na Slovákov a Čechov, do toho popíjali bratsky pivečko a hrali až do rána. Na koncert v Bratislave sa veľmi tešíme!"

Tešíme sa aj my, pretože v spolupráci so službou Club Streamer vám štvrtkový koncert Buty s jedinečným spevákom, klarinetistom, akordeonistom a klaviristom Máriom Bihárim prinesieme v priamom prenose aj na Hudba.sk. Viac informácií zverejníme v deň koncertu.

Kapela Buty vznikla v roku 1986 zo skupín U238 a B komplex. Zakladajúcimi členmi sú bubeník Richard Kroczek a spevák a gitarista Radek Pastrňák. Okrem nich sú aktuálnymi členmi skupiny aj Petr Vavřík (basgitara), Milan Nytra (klávesy) a Milan Straka (dychové nástroje). "Kapela Buty bude mať na budúci rok 30 rokov. A máme pocit, akoby to bolo včera. Baví nás hrať a myslíme stále na Deža Ursinyho. Veľa ľudí dnes už nevie, ako je to pre nás dôležité," dodal Kroczek o jednej z najväčších inšpirácii svojej kapely.

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Boris Renner

Súvisiaci interpreti: Buty