Kristína neustále potvrdzuje pozíciu momentálne najobľúbenejšej slovenskej speváčky. Len nedávno si prebrala ďalšiu cenu OTO, ktorou jej fanúšikovia dali najavo, že je pre nich najväčšou súčasnou hviezdou slovenského popu. Teraz si pre nich pripravila ďalšiu lahôdku, ktorou je videoklip k singlu Láska bombová.

Pesničku prvýkrát predstavila verejnosti minulý rok v septembri, kedy ju zverejnila spolu s lyric videom. Autor textu Kamil Peteraj sa vtedy vyjadril, že Kristína ako speváčka dozrela na to, aby dokázala "precítiť to veľké, čím nás láska až do základov zasiahne". Fanúšikov skladba ešte viac zasiahne s videoklipom, na ktorý si museli počkať viac než pol roka, no čakanie podľa väčšiny reakcií stálo za to. Autorkou veľkolepého vizuálu je skúsená slovenská režisérka, scenáristka, kameramanka a fotografka Yvonne Vavrová, s ktorou speváčku zoznámil práve Kamil Peteraj.

"Je to vlastne prvýkrát, čo môj videoklip režírovala žena. Pri Yvonne Vavrovej som od začiatku pociťovala profesionalitu a zmysel pre dramaturgiu, čo si táto pieseň aj vyžadovala. Nakrúcalo sa v ateliéroch, prevažne na zelenom pozadí. V klipe si so mnou zahral aj herec Adam Jančina. Šaty do klipu som zverila do rúk pre mňa dvom najlepším slovenským módnym návrhárkam Jane Gavalcovej a Jane Pištejovej. O vizáž a vlasy sa postarala úžasná make-up artistka Mirka Balúchová," hovorí Kristína Peláková, ktorá v novinke vyzerá naozaj očarujúco. Aj vďaka tomu je videoklip plný pôsobivých záberov a špeciálnych efektov, o ktoré sa v post-produkcii postarali Mayo Hurajt a Roman Gregoričkaskutočnou pastvou pre oči.


Skrytú bolesť pripodobnila k sopke

Láska bombová nie je jednoduchá pesnička, preto bol videoklip výzvou i pre samotnú filmárku. "Je to skladba, ktorá má hlboký text a dramatickú hudobnú zložku. Pre mňa ako pre režisérku bolo veľmi podnetné sa s tým popasovať, vymyslieť výtvarnú koncepciu a celý koncept tohto videoklipu tak, aby sme sa preniesli do inej dimenzie. Do sveta, kde sa bolestivé emócie transformujú do surrealistického až absurdného vizuálneho sveta," vysvetľuje Yvonne Vávrová.

"Pesnička Láska bombová je o vzťahu, ktorý sa skončil a ktorý ešte dohorieva v žene. Metaforu som našla v sopke, ktorá vybuchuje. Na prvý pohľad je však tmavá a nič nevidíme na povrchu, podobne, ako keď ticho trpíme a okolie nič netuší o našom súžení. Obrazové prírodné elementy ako oheň, ľad, zima a chlad pracujú vo vnútri tej ženy, vyjadrujú vyrovnávanie sa so stavom vecí a premietajú sa aj do vizuálnej roviny videoklipu," dopĺňa režisérka.

Kristína, nakrúcanie videoklipu Láska bombová Zdroj: Marián KavuličNakrúcanie videoklipu Láska bombová - viac fotografií

Umelci, ktorí už s Kristínou mali česť spolupracovať, si mladú speváčku nevedia vynachváliť a superlatívmi nešetrí ani ostrieľaná 57-ročná režisérka. "S Kristínkou sa mi spolupracovalo výborne. Môžem povedať, že bolo pre mňa veľkým potešením pracovať s takou veľkou profesionálkou. Kristína je veľmi pracovitá, veľmi detailne si všíma svoju prácu, je náročná k sebe, ale aj k ostatným, čo vyžadujem vždy od svojich spolupracovníkov. Kristína je navyše aj veľmi hravá, veľmi rada skúša nové veci. Akýkoľvek nápad, ktorý som mala, bola ochotná aj na sebe hneď skúsiť. A v neposlednom rade je fotogenická a charizmatická," dodáva Vávrová.

Láska bombová je piesňou z pripravovaného albumu, na ktorom Kristína usilovne pracuje už niekoľko mesiacov. "Nový album plánujem vydať v polovici mája, v týchto dňoch robíme posledné hudobné a vizuálne úpravy. Album bude žánrovo veľmi pestrý, bude na ňom okrem nových skladieb aj zopár starších známych singlov z predchádzajúceho obdobia ako sú Na bieleho koňa, Si pre mňa best, Na vysokej skale a iné," uzatvára Kristína.

Pozrite si, ako vznikal videoklip Láska bombová:


Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok sme upravili a doplnili.

Foto: Youtube / Yvonne Vávrová (koláž Hudba.sk), Marián Kavulič (foto z nakrúcania)

Súvisiaci interpreti: Kristína