Český spevák Karel Gott musel pre chorobu náhle zrušiť, resp. preložiť koncerty v Poprade a Prešove, ktoré mal absolvovať dnes a v nedeľu 12. mája. Agentúru SITA o tom za organizátorov informovala Diana Mareková zo spoločnosti Matrix Art. Ide o jeho prvé zrušené vystúpenia za posledných takmer 23 rokov.

"Joseph Traboulsi z oddelenia ORL a chirurgie hlavy a krku z Nemocnice na Homolke diagnostikoval Karlovi Gottovi zápal hrtanu a odporučil mu zatiaľ týždeň absolútneho hlasového pokoja," uviedli Jaroslava Herzerů a Jan Adam z manažmentu speváka. "Naposledy zrušil Karel Gott svoj koncert počas nemeckého turné Ein Abend mit Karel Gott 3. novembra 1990 v Limburgu," dodali.

Sedemdesiattriročný spevák sa na východe Slovenska predstaví v náhradných termínoch do konca júna 2013. Konkrétne termíny organizátori zverejnia na budúci týždeň. Predané vstupenky zostávajú v platnosti.

Ponúkne aj piesne, ktoré nikdy naživo nespieval

3. júna odohrá česká spevácka legenda aj svoje vôbec prvé vystúpenie v Skalici, kde si ho môžu fanúšikovia vychutnať v Hant Aréne (zimný štadión). Držiteľ 37 Slávikov sľubuje niekoľko hostí, ale aj pesničky, ktoré naživo na koncertoch nikdy nespieval. Jeho hosťami budú, rovnako ako na minuloročnom megaturné, tri mladé, krásne a výborne spievajúce dámy – Monika Absolonová, Dasha a Gabriela Gunčíková. "So všetkými si zaspievam aj duet a v niekoľkých piesňach si dokonca zaspievame všetci spolu," hovorí Gott.

Tradične ho bude doprevádzať kapela Boom! Band Jiřího Dvořáka, veľkolepý koncert bude doplnený aj o tanečný súbor La Clave de Osha kubánskej choreografky a tanečníčky Doris Martinez. Najväčším ťahákom koncertu však budú sľúbené piesne, ktoré jeho fanúšikovia mohli počuť zatiaľ len z albumov, no nikdy nie naživo. "Rád by som sa vrátil k piesňam, ktoré som roky nespieval a fanúšikovia si o ne píšu. Tiež k tým, ktoré som naživo na koncertoch nikdy nespieval. To je prípad piesní Sny bláznivý, Muzika, Krev toulavá zo seriálu Cirkus Humberto a ďalších," dodal božský Kája.

Dostať Gotta do Skalice sa v minulosti pokúšali už mnohí, no až teraz sa to podarilo. Skalický zimný štadión tak 3. júna zažije vskutku poriadnu dávku nostalgie pre všetkých. Jeho kariéra trvá už úctyhodných 55 rokov, počas ktorých si svojou hudbou získal niekoľko generácií. Minuloročné jesenné turné po Česku, Morave a Slovensku sa stalo najúspešnejším domácim turné roka 2012 a videlo ho viac ako 80-tisíc jeho fanúšikov.

Najbližšie koncerty Karla Gotta:

10. 5.* - Poprad, Zimný štadión
12. 5.* - Prešov, Mestská športová hala
26. 5. - ČR, Hradec Králové
3. 6. - Skalica, Hant Aréna
5. 6. - ČR, Jihlava
7. 7. - ČR, Znojmo

* - ZRUŠENÉ pre chorobu, náhradné termíny budú známe čoskoro.

Zdroj: SITA (zrušené koncerty), Dodo Mikláš (Skalica)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Karel Gott