Tento rok je síce Karel Gott len strieborným Slávikom ale na koncertoch sa teší takej obľube fanúšikov ako nikto iný v Česku a na Slovensku. V sobotu vo vypredanej O2 aréne v Prahe ukončil svoje gigantické turné, v rámci ktorého odohral šestnásť koncertov. Pri tejto príležitosti potvrdil, že do dôchodku sa v žiadnom prípade nechystá.

"Každý koncert môže byť posledný, i o tomto si to niekto môže myslieť, ja ale verím, že toto môj posledný koncert nebol. Nemám rád, keď spevák hovorí posledný koncert, pretože ide spravidla len o lacnú reklamu, aby si ľudia kúpili lístky a potom sa ten spevák dojemne vracia s tým, že bez svojich fanúšikov nemôže byť," povedal Karel Gott pre český denník Blesk. "Ja svojich fanúšikov klamať nechcem. Navyše, pokiaľ mám vypredané haly a spieva mi to, nevidím dôvod, prečo by som mal končiť," dodal.

Gott musel tento rok prvýkrát po trinástich rokoch na odovzdávaní cien Český slávik skloniť hlavu a zablahoželať novému Zlatému slávikovi, ktorým je mladý sympaťák Tomáš Klus. Ten získal priazeň a podporu fanúšikov zaslúžene, no počet ľudí, ktorí videli Gotta na jeho slovensko-českom turné hovoria jasne, že o maestra je stále obrovský záujem. Podľa Blesku ich na koncerty prišlo až 80 086 a legendárny spevák počas šestnástich koncertov dostal od fanúšikov 1150 kytíc.

Prečítajte si: Štyri dôvody, prečo je turné Karla Gotta triumfom

Karel Gott, Bratislava, 20.10.2012 Zdroj: Marko Erd
Karel Gott na vypredanom koncerte v Bratislave, 20. 10. 2012

Zdroj: Blesk.cz
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Karel Gott