Americká kapela The Offspring patrila v 90-tych rokoch na Slovensku k najpopulárnejším zahraničným kapelám. Na jej prvú návštevu si však fanúšikovia museli počkať až do roku 2009, kedy bola prekvapujúcim headlinerom festivalu Terchovský Budzogáň. V júni sa po deviatich rokoch vráti, tentokrát vystúpi v hlavnom meste.

Od dnes už legendárneho koncertu v Terchovej The Offspring viackrát vystúpili na samostatných koncertoch či festivaloch v Českej republike a Rakúsku, Slovensko však vytrvalo obchádzali. To sa konečne zmení už 13. júna, kedy majú v rámci európskeho turné naplánovanú zastávku aj v bratislavskej Inchebe.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na nesmrteľné hitovky Pretty Fly (For A White Guy)Come Out, Self EsteemThe Kids Aren't Alright či Why Don't You Get A Job?, ale aj novinky z pripravovaného desiateho albumu, ktorý bude prvým od roku 2012. Ako predkapely sa predstavia v punk rockových kruhoch nemenej známi Američania Anti-Flag a domáca stálica Plus Mínus.


Skupina je na scéne už 34 rokov a počas tohto obdobia sa z jej nahrávok predalo viac ako 40 miliónov nosičov. Jej tretia štúdiovka Smash (1994) sa dokonca stala celosvetovo najpredávanejším albumom vydaným v nezávislom vydavateľstve a tento rekord držia The Offspring dodnes. Ich koncerty sú vždy plné energie a zborového spevu fanúšikov a aj v Bratislave to plánujú rozbaliť vo veľkom štýle.

"Na Slovensko sa veľmi tešíme. Keď sme nedávno hrali v Česku, bolo to úžasné, som si istý, že Slováci vytvoria rovnako skvelú atmosféru. Zahráme naše najväčšie hity, no i novinky z albumu, ktorý chystáme. Verím, že si to užijete," odkazuje spevák a giratista Dexter Holland, ktorý je jedným zo zakladajúcich členov. Pri vzniku kapely bol aj basgitarista Greg K., gitarista Noodles sa pridal o rok neskôr. Rošády v zostave prebiehali od roku 1985 len na bubeníckom poste, ktorý od roku 2007 zastáva Pete Parada.

"The Offspring sú jednou z  koncertných stálic svetovej rockovej scény. Od svojho vzniku prešli obrovský kus cesty a som veľmi rád, že sa ich podarilo tento rok dostať na Slovensko. Po celom svete odohrali už viac ako 1100 koncertov a ich vystúpenia sú vždy fantastickým zážitkom," vraví Petr Duben zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša.


Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Offspring