Americká skupina Thirty Seconds To Mars, ktorú tvoria bratia Jared a Shannon Leto, vydá 15. septembra šiesty štúdiový album It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day. Správu, na ktorú jej fanúšikovia čakali päť rokov, ohlásili hudobníci pilotným alt popovým singlom Stuck, ku ktorému zverejnili veľmi pekný videoklip. Jeho režisérom je líder Jared Leto.

Prevažne čiernobiele vizuálne stvárnenie energickej singlovej novinky Stuck je oslavou módy, tanca, minimalistického dizajnu a pozoruhodných ľudí. "Video ku skladbe Stuck, našej prvej novej skladbe po piatich rokoch, je milostným listom niektorým z mojich obľúbených fotografov. Umelci, ktorí na mňa veľmi hlboko zapôsobili, ako Richard Avedon, Irving Penn, Robert Mapplethorpe, Diane Arbus, Herb Ritts a ďalší. Umelci, ktorých tvorba zmenila môj pohľad na veci a ukázala mi nové možnosti na každom kroku," prezrádza Jared Leto na sociálnych sieťach formácie.

"Je to do značnej miery sprievodný kúsok a pokračovanie cesty, ktorá sa začala Up In The Air. Je to ľúbostný list sile pohybu a spojenia, svedectvo o úžasnom potenciáli ľudí, ktorí do seba nemusia tak presne zapadať – ale robia svet oveľa fascinujúcim," hovorí Jared o skladbe, ktorá je prvým singlom po hite Rescue Me z albumu America (2018).

"Napísal som to z pohľadu rozprávača, ktorý si jednoducho nemôže pomôcť v tom, aby sa nevrhol po hlave do vzťahu, ktorý bude pravdepodobne odsúdený na zánik. Čím viac sa unášam, tým bližšie som k tebe. Je to duch a pravda je nemožná. Ale milujem jej lži. Je to o vedomí, že sa potrebujete dostať von, ale jednoducho nemôžete, či už zo strachu, pohodlia alebo zmätku, a preto ste zaseknutý," vysvetľuje Leto.

Spolu s novým singlom zverejnila alternatívna rocková formácia aj zoznam skladieb pripravovaného albumu It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day, na ktorom chcú priniesť jednoduché skladby s dôrazom na Jaredove emotívne vokály.

Tracklist albumu

1. Stuck

2. Life Is Beautiful

3. Seasons

4. Get Up Kid

5. Love These Days

6. World On Fire

7. 7 To 1

8. Never Not Love You

9. Polnočná modlitba

10. Lost This Days

11. Avalanche

Autorka: Miroslava Rabčanová