Nápad zmapovať vzostup dvojice Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem-Christo na vrchol popularity vznikol pred rokom z poverenia francúzskej televíznej stanice Canal Plus. Teraz je známy už aj dátum vysielania a "herecké" obsadenie.

Hudobný vývoj "robotického" dua Daft Punk od ich začiatkov v roku 1993 až po vydanie kritikmi ospevovaného albumu Random Access Memories (2013) zmapuje nový francúzsky dokument. Snímku pod názvom Daft Punk Unchained odvysiela Canal Plus už 24. júna.

Obsahovať bude aj zábery, na ktorých bude okrem obľúbenej dvojice aj raper Kanye West, ale aj ďalší umelci, s ktorými hudobníci spolupracovali, menovite Pharrell Williams, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, francúzsky filmár a režisér hudobných videí Michel Gondry, Paul Williams, Todd Edwards, fotograf Peter Lindbergh, Pete Tong, ich niekdajší manažér Pedro Winter, návrhár Tony Gardner a Leiji Matsumoto.

K dokumentárnej snímke vznikla aj titulná skladba. Tú spolu s Daft Punk vytvoril Joseph Trapanese, s ktorým pracovali aj na soundtracku k futuristickému filmu Tron: Dedičstvo. Fanúšikovia si však na novinku zrejme budú musieť počkať až do premiéry dokumentu.


Autor: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork)
Foto: Daftpunk.com

Súvisiaci interpreti: Daft Punk