Skupina Vidiek tento rok odohrá množstvo koncertov, no dva z nich budú špeciálne. Uskutočnia sa na festivale Pohoda a tiež na Žákovic Open, ku ktorému majú Vidiečania osobitný vzťah. V Trenčíne aj v Trenčianskych Bohuslaviciach fanúšikovia uvidia jedinečnú koncertnú spoluprácu Vidieka s kapelou Hex.

Skupina Vidiek je na scéne 27 rokov a odohrala nespočetné množstvo koncertov nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v USA, Taliansku, Rakúsku, Ukrajine, Írsku či Veľkej Británii. Najradšej má však domáce festivalové publikum. Aj na toto leto nacvičuje partia okolo Janka Kurica špeciálny program. "Cvičíme ako besní! Chceme prekvapiť našich fanúšikov, ale aj samých seba. Je to ťažké, ale prekonávame lenivosť a zanepráznenosť celkom obstojne. Festivaly sú pre mňa predvrcholenie hudobného roka. Už len Silvester môže zatieniť tieto milé stretnutia," hovorí líder kapely. 

Ako už bolo avizované, na Pohode zahrá Vidiek v sobotu po 15tej spolu so špeciálnymi hosťami - vraj sa prestrieda až 32 hudobníkov! Budú medzi nimi aj členovia kapely Hex. Neskôr si túto spoluprácu budú môcť vypočuť aj fanúšikovia na festivale Žákovic Open, ktorý sa koná od 26. do 27. júla. "Na Žákovic Open sme neraz popíjali pivko a pritom sledovali dobré slovenské kapely. Ale samozrejme sme stáli aj na opačnej strane barikády a hrali na pódiu pre ľudí. Tradične dobrá aparatúra a o organizácii ani nehovorím, je radosť tam byť," dodáva Janko Kuric.

Vstupenky na Žákovic Open 2013:  Predpredaj.sk 

Aj Vidiečan si rád zresetuje hlavu

"S Yxom, ako aj s ostatnými kamarátmi z Hexu máme dlhoročný nadštandardný priateľský vzťah a vždy sa tešíme na spoločné stretnutie. To nám Žákovic Open vždy stopercentne zaručí. A rovnako sa tešíme na návštevníkov festivalu, musíme povedať, že so Žákovicom máme akúsi prirodzenú kompatibilitu. Verím, že diváci nám opäť vrátia všetku energiu, ktorú vložíme do hrania," hovorí gitarista Richard Jajcay. 

Vo Vidieku hrajú v súčasnosti traja členovia pôvodnej zostavy, okrem Kurica a Jajcaya je s kapelou od začiatku aj Oňo Tomčala (bicie). Po vyše 18 rokoch sa ku kapele opäť pridal aj Richard Kasák (klávesy) a Kamila Grebeňa zastúpi Martin Klačanský (basgitara). Na Pohode a na Žákovic Open táto pätica spolu s členmi Hexu predstaví coververziu hitu V piatok podvečer, ktorá bude koncertnou ochutnávkou hexáckej výberovky najväčších hitov. Ďalšou je aktuálny singel Keď sme sami, ktorý bude spolu prerábkami Hexu v podaní spriaznených kapiel súčasťou spomínanej kompilácie. Na trhu by sa mala objaviť v septembri. (viac info).


Zdroj: Propaganda House (Nora Krchňáková), Hex, Vidiek
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Hex, Vidiek