Súd v Tel Avive poslal na 14 mesiacov do väzenia hackera, ktorého usvedčili z hackerských útokov na počítače viacerých hudobníkov vrátane Madonny, krádeže a následného online predaja ich nevydaných skladieb. Adimu Ledermanovi súd pre zdravotné problémy trest zmiernil. Okrem väzenia mu však nariadil tiež zaplatiť pokutu 15-tisíc šekelov (v prepočte 3583 eur).

Ledermana, bývalého účastníka jednej z izraelských talentových súťaží, zatkli v januári v súvislosti s únikom sedemnástich skladieb speváčky Madonny na internet. Šlo o piesne, ktoré nahrala v rámci príprav albumu Rebel Heart (2015). Päťdesiatšesťročná speváčka ich označila za nedokončené a vyzvala fanúšikov a fanúšičky, aby ich nepočúvali.

O niekoľko dní neskôr sprístupnila prostredníctvom portálu iTunes na stiahnutie piesne Living For Love, Devil Pray, Ghosttown, Unapologetic Bitch, Illuminati a Bitch I'm Madonna (feat. Nicki Minaj). Následne si najala súkromnú vyšetrovaciu firmu, ktorá vinníka zodpovedného za únik skladieb vystopovala.


Zdroj: SITA (AP, BBC.co.uk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Madonna