Cez víkend vyšiel nový singel a videoklip speváčky Celeste Buckingham Another Life. Skladba ohlasuje nový album Life, ktorý vyjde už o týždeň a zároveň pripomína, že pred desiatimi rokmi vyšiel jej mega úspešný debutový singel Run Run Run.


Po skladbách FeelMake Me, ktoré patria posledný rok k najhranejším domácim skladbám v slovenskom éteri, prichádza Celeste Buckingham s dalším singlom Another Life, ktorý je finálnou predzvesťou jej pripravovanej novej dlhohrajúcej štúdiovky. Skladba je inšpirovaná vnútorným dialógom o tom, ako inak by mohol vyzerať náš život, ak by sme sa v danom momente rozhodli inak. "Všetci ideme rôznymi smermi a pri tom stále hľadáme navzájom k sebe cestu a ľudskosť v každej veci. Aký by bol náš život, ak by to bolo inak?" pýta sa speváčka v energickej pop-rockovej balade.

Videoklip nakrúcal režisér Martin Miko (Illuminate Production) na heliporte v River Parku v Bratislave. "Chceli sme urobiť hommage k desiatemu výročiu vydania klipu Run Run Run. Snažili sme sa zachovať atmosféru, ktorá v ňom je," hovorí Celeste.

V klipe účinkuje spolu s kapelou, ktorej obsadenie sa od čias jej debutového singla kompletne zmenilo. Skupina King Shaolin je jej sprievodnou kapelou už deväť rokov, o to viac prekvapuje fakt, že je to vôbec prvý videoklip Celeste Buckingham, v ktorom sa títo hudobníci objavili. "Zábery s kapelou by mali na diváka preniesť pocit, ktorý človek má, keď hrá koncert a keď sa pozerá na koncert," dodala 27-ročná speváčka.


Nakrúcanie skomplikovalo počasie

"Keď nám Celeste hovorila, že pripravili s Matějom ďalšiu skladbu, takú rockovú baladu, boli sme zvedaví. A keď nám song poslala, aj milo prekvapení. Celestin prejav a spev v piesni krásne vyznieva. Netušili sme však, že dôjde aj k tomu, že vo videoklipe budeme hrať aj my," priznal gitarista a kapelník formácie King Shaolin Michal Neffe.

Keďže vedeli, že sa bude nakrúcať na heliporte, celé dni predtým pozorne sledovali predpoveď počasia. "V deň natáčania sme museli už postavený band v priebehu piatich minút zniesť pod heliport, nakoľko sa spoza kopca objavil veľký čierny mrak a luxusne popršalo," prezradil hudobník. "Bolo to extrémne ťažké natáčanie vzhľadom na poveternostné podmienky, teplotu a výšku, v akej sa točilo. Skladbu sme zahrali asi štyridsaťkrát, ale sme radi, že sme sa hecli a tešíme sa z výsledku," dodal.

Tak ako pri predošlých singloch, aj v prípade novinky Another Life ide o spoluprácu autorskej dvojice Celeste BuckinghamMatěj Vávra. Inšpiráciou boli dvojici pop-rockové skladby z prelomu tisícročí. "Je to moderný pop, ale s pocitom starého pop rocku," prezradila speváčka, ktorej nový album Life vyjde už 17. októbra a k dispozícii bude v digitálnej distribúcii.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham