Piatkový večer Legiend popu bol venovaný spevákovi, skladateľovi a producentovi Michalovi Davidovi a jeho hitom ako Pár přátel, Šoumen, Nonstop, Teď královnou jsem já, Každý mi tě lásko závidí či Discopříbeh. Napriek tomu, že sú staršieho dáta, neustále oslovujú fanúšikov prostredníctvom rádiového éteru, filmov či muzikálov.

Pri myšlienke na českú populárnu scénu snáď každému hneď preblesne hlavou meno Michal David. Pôvodne však tento 52-ročný hudobník vôbec nemal v úmysle vybrať sa týmto smerom. Ako študent pražského hudobného konzervatória totiž založil jazzové kvarteto Čtyři. V ňom sa však dlho "neohrial" a už čoskoro sa stal novým popovým idolom. Preslávili ho najmä disco hity spojené s neodmysliteľnou a dodnes obľúbenou choreografiou.

Jedným z takýchto hitov otvoril Michal David piatkový priamy prenos. Reč je o megahite Discopříbeh, ktorý mal vždy tendencie zdvihnúť ľudí zo stoličiek. To sa spevákovi podarilo aj v tomto programe. Diváci stáli na nohách od prvého momentu a nadšene sa vlnili do rytmu. Samotnému speváckemu výkonu akoby chýbala šťava, na atmosfére v sále to však neubralo.

O chýbajúcej energii však už nemohla byť reč pri Petrovi Cmorikovi, ktorý dokázal aj do takého notoricky známeho disco hitu, akým je song Nonstop, nevtieravo vložiť svoj nezameniteľný "chrapľák" a rozbaliť tak svoju vlastnú, rockovejšiu a ešte energickejšiu verziu tejto piesne.

Peter Cmorik - Nonstop (Legendy popu, 9.11.2012)

Okrem rockovej verzie disco hitu si mohli diváci vychutnať ešte jednu originálnu interpretáciu. Nezvyčajnú verziu hitu Pár přátel totiž ponúkla skupina La Gioia, ktorej repertoár tvoria netradičné verzie svetových, ale aj slovenských a českých popových hitov, interpretované v štýle belcanta. Počuť tento veľký český hit v opernom šate a ešte k tomu v taliančine sa skutočne nepodarí každý deň.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: archív Petra Cmorika - Pcband.sk

Súvisiaci interpreti: Michal David, Peter Cmorik