Pardubická formácia Vypsaná fiXa nahrala svoju prvú slovenskú skladbu. Nazvala ju 156 sekúnd slovenčiny a čoskoro ju na spoločnom turné s formáciu Chiki liki tu-a predstaví slovenskému publiku.

Nová pieseň vyjde na limitovanej edícii CD singla, ktorý bude okrem zrecyklovaného songu 1982 ukrývať aj malé prekvapenie. "Pieseň 156 sekúnd slovenčiny je o tom, ako opäť vyrazíme s kapelou na Slovensko a všetko bude tak, ako nám tvrdil náš prvý slovenský manažér. On neustále opakoval - pôjdete vy a Chiki liki tu-a, ale nikdy sa tak nestalo," uviedol spevák Márdi.

Skladba sa nahrávala v pražskom štúdiu Biotech za dozoru producenta Ecsona Waldesa, ktorý so skupinou spolupracoval po prvýkrát. Text napísal Márdi spolu so svojím slovenským kamarátom Marcelom Nevínom. "Marcel mi opravil chyby, poradil s výslovnosťou a dal spätnú väzbu, vďaka ktorej som to nevzdal. V podstate ide o taký ľahký humorný prejav našich sympatii vašej krajine, kde si zároveň robíme srandu aj sami zo seba," doplnil spevák.

Vypsaná fiXa - 156 sekúnd slovenčiny

Vypsaná fiXa sa na mini-turné po Slovensku veľmi teší a dôkladne sa naň pripravuje. Rovnako na tom však je aj formácia Chiki liki tu-a. "Pre nás je toto turné strašné retro a veľmi sa naň tešíme. Predsa len, bude sa konať po dlhých dvanástich rokoch plánovania," dodal Martin Višňovský.

Mini-turné skupín Vypsaná fiXa a Chiki liki tu-a:
16.11. - Bratislava, MMC
17.11. - Nitra, Nová pekáreň
23.11. - Košice, Collosseum
24.11. - Prešov, Pumpa

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytli Marek Kučera a Edo Kopček, PR manažéri kapiel Vypsaná fiXa a Chiki liki tu-a.

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a, Vypsaná Fixa