Americký hudobník Chester Bennington opustil kapelu Stone Temple Pilots, v ktorej spieval od roku 2013. Tridsaťdeväťročný rodák z Phoenixu v Arizone uviedol, že sa chce naplno venovať formácii Linkin Park, v ktorej pôsobí od roku 1999.

"Niekoľko ostatných rokov mi prinieslo úžasné skúsenosti. Tvoril som a vystupoval s jednou z najväčších rockových kapiel našej generácie, ktorá mala naozaj veľký vplyv na môj vývoj. Chcem sa však teraz zamerať výhradne na Linkin Park. Bolo to úžasné, splnil sa mi sen a teším sa na ďalší vývoj oboch skupín," vysvetlil Chester Bennington.

Spevák so Stone Temple Pilots vydal v októbri 2013 EP High Rise. Do kapely prišiel po tom, ako z nej vyhodili pôvodného speváka Scotta Weilanda. Zostávajúci členovia kapely - Dean DeLeo, Robert DeLeo a Eric Kretz - takisto v spoločnom vyhlásení uviedli, že spolupráca s lídrom Linkin Park bola úžasná.

"Máme však pred sebou nový začiatok s množstvom novej tvorby, niečo z nového materiálu sme už nahrali. Mali sme šťastie vyskúšať počas uplynulých mesiacov niekoľko veľmi talentovaných spevákov a budeme pokračovať v hľadaní, až pokým každý z nás bude cítiť a vedieť, že prišla tá správna osoba," prezradili.


Stone Temple Pilots vznikli v roku 1985 a prvý album Core vydali o sedem rokov neskôr. Nasledovali štúdiovky Purple (1994), Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996), No. 4 (1999) a Shangri-La Dee Da (2001). V roku 2002 sa skupina rozpadla, pričom jednotliví členovia sa začali venovať vlastným projektom. Scott Weiland napríklad pôsobil v kapele Velvet Revolver. Skupina obnovila činnosť v roku 2008 a o dva roky neskôr vydala zatiaľ posledný, eponymný album. Na konte majú viacero ocenení vrátane jednej ceny Grammy. 

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Linkin Park, Stone Temple Pilots