Anglická indiepopová kapela The xx oznámila, že 13. januára vydá svoju tretiu štúdiovku s názvom I See You. Novinka bude obsahovať desať skladieb, pričom do predaja sa dostane aj box set s bonusovou vinylovou platňou, na ktorej budú ďalšie tri piesne.

The xx nahrávali novinku od marca 2014 do augusta tohto roku v New Yorku, Los Angeles, Londýne, Reykjavíku a texaskom meste Marfa. O produkciu sa postarali člen skupiny Jamie xx a Rodaidh McDonald. Prvým singlom z albumu sa stala skladba On Hold, ktorú skupina zverejnila dnes.


Tracklist albumu I See You: 

1. Dangerous 
2. Say Something Loving 
3. Lips 
4. A Violent Noise 
5. Performance
6. Replica 
7. Brave For You 
8. On Hold
9. I Dare You 
10. Test Me 

bonusové skladby deluxe edície: 

11. Naive 
12. Seasons Run 
13. Brave For You (Marfa Demo) 

Zostavu The xx tvoria okrem spomínaného Jamieho xx (produkcia, klávesy, perkusie) aj Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy). Debutový album s názvom xx uviedli na trh v roku 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize.

Nasledovala štúdiovka Coexist (2012), s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádza napríklad singel Angels. Ich ďalšia úspešná skladba s názvom Together sa zas nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013). Skupina odohrá 29. novembra koncert v pražskom komplexe Forum Karlín, zaznieť by mali aj nové skladby.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/thexx

Súvisiaci interpreti: The xx