Budúci rok v lete vyrazí Sting do Európy s programom My Songs a úplne prvýkrát sa predstaví v nedeľu 5. júla 2020 v Zámockej záhrade v Slavkove u Brna, kde mal britský hudobník koncertovať už v lete tohto roka. Pár dní predtým však zo zdravotných dôvodov zrušil niekoľko koncertov. Do Českej republiky tak príde v náhradnom termíne.

Sting: My Songs bude dynamická šou so zameraním na najobľúbenejšie Stingove skladby mapujúce kariéru tohto sedmnásťnásobného držiteľa ceny Grammy. V rámci koncertu zaznejú piesne jeho sólovej kariéry, ako aj skladby skupiny The Police. Fanúšikovia môžu očakávať, že budú počuť hity ako Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Roxanne, Demolition Man a mnoho ďalších, ktoré Sting predstaví v sprievode svojej rockovej skupiny, ktorú tvoria Dominic Miller (gitara), Josh Freese (bicie), Rufus Miller (gitara), Kevon Webster (klávesy), Shane Sager (harmonika), Melissa Musique a Gene Noble (vokály).

Skladateľ, spevák, autor, herec, aktivista Sting získal uznanie vo všetkých týchto úlohách a napriek tomu sa vzpiera jednoduchému označeniu. Narodil sa v anglickom Newcastli, v roku 1977 sa presťahoval do Londýna a spolu so Stewartom Copelandom a Andy Summersom založil skupinu Police. Spoločne vydali päť albumov, získali šesť cien Grammy a v roku 2003 boli uvedení do Rock and rollovej siene slávy.

Ako jeden z najvýraznejších sólových umelcov na svete Sting získal ďalších 11 cien Grammy, dve Brit Awards, Zlatý Glóbus, cenu Emmy, dostal štyri nominácie na Oscara, nomináciu na cenu Tony, cenu časopisu Billboard a cenu Musi Cares 2004 v kategórii Osobnosť roka. Sting je tiež členom Siene slávy skladateľov, získal ocenenie Kennedy Center Honours, The American Music Award of Merit a The Polar Music Prize. Dostal tiež čestné doktoráty hudby na University of Northumbria (1992), na Berklee College of Music (1994), na University of Newcastle uponTyne (2006) a na Brown University na jej 250. výročnej promócii (2018).

Špeciálna edícia albumu My Songs 

Po kritikou uznávanom albume 57th & 9th, jeho prvej rockpopovej doske po viac ako desiatich rokoch, Sting a ikona reggae Shaggy vydali spoločný album nazvaný 44/876 ponúkajúci veľa prekvapivých hudobných spojení. Názvom dosky hudobníci odkazujú na príslušné telefónne kódy krajín (44 pre Spojené kráľovstvo, Stingovmu miesto narodenia, a 876 pre Jamajku, rodisko Shaggyho). Album 44/876 tak vzdáva hold hlboko zakorenenej láske oboch k Jamajke - rodisku Shaggyho a krajinu, kde Sting napísal take klasické hity ako Every Breath You Take. Album bol ocenený cenou Grammy v kategórii Najlepšia reggae nahrávka". 24. mája vyšiel nový album s názvom My Songs, ktorý obsahuje súdobé interpretácie jeho najslávnejších hitov, nasledovaný rovnomennám svetovým turné.

Zvláštne vydanie kritikou uznávaného albumu My Songs je k dispozícii od 8. novembra a obsahuje bonusové CD s novými koncertnými nahrávkami zo svetového turné My Songs World Tour. Súčasne bol vydaný digitálny album s názvom My Songs: Live obsahujúci 11 nových koncertných nahrávok, ktoré boli tiež zachytené na svetovom turné My Songs World Tour. Budúci rok Sting uvedie program My Songs v Las Vegas, od piatku 22. mája 2020 sa predstaví v Colosseum v Caesars Palace. Na koncertoch budú predstavené Stingove skladby s dynamickými vizuálnymi odkazmi na niektoré z jeho ikonických a inšpiratívnych videoklipov.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation. Text správy sme doplnili a upravili.

Súvisiaci interpreti: Sting