Oznámiť turné sa dá rôznymi spôsobmi. Jeden netradičný zvolil 51-ročný spevák Jared Leto. Vyliezol po Empire State Building až k anténe veže ikonickej budovy, odkiaľ sa fanúšikovia Thirty Second To Mars dozvedeli, že bratská dvojica vyrazí v roku 2024 na veľké turné po Amerike a Európe. 10. mája prídu aj do Bratislavy.

V oranžovej kombinéze, istený lanami a snímaný kamerou z helikoptéry sa Jared Leto podujal na odvážny výstup na budovu, ku ktorej cíti obdiv. "Odmalička ma fascinuje Empire State Building, svetová atrakcia číslo jeden. Nie som si istý, či to boli Guinnessove svetové rekordy alebo King Kong, ale niečo na tejto ikonickej stavbe ma vždy zaujímalo. Postavená len za 13 krátkych mesiacov v jednom z najväčších miest na svete bola pre mňa vždy silným symbolom všetkých možností v živote."

Spevák vysvetlil, prečo si zvolil práve Empire State Building za miesto, z ktorého oznámi budúcoročné turné k albumu It's The End of the World But It's a Beautiful Day. "Tento album je v mnohých ohľadoch o nasledovaní svojich snov a o presadzovaní sa do zdanlivo nemožného. Lezenie na Empire State Building pre mňa určite patrí do tejto kategórie. Rovnako ako turné po svete s mojím bratom a zdieľanie týchto nezabudnuteľných koncertov a zážitkov s vami všetkými," dodal Leto.

Svetové turné Thirty Seconds to Mars Seasons 2024 odštartuje 15. marca 2024 v Latinskej Amerike. Odtiaľ sa formácia presunie do Európy, kde odohrá až 28 koncertov. Tešiť sa môžu aj slovenskí fanúšikovia. Na jar 10. mája 2024 zavítajú aj do Bratislavy, kde vystúpia v Tipos Aréne. Možností zažiť Thirty Seconds To Mars naživo bude viacero. Navštívia aj okolité krajiny, v rámci ktorých nevynechajú Česko, Poľsko, Rakúsko a Maďarsko.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)