Počas minulotýždňovej tlačovej konferencie v nemeckom meste Bochum predstavil frontman legendárnej americkej metalovej formácie Manowar Joey DeMaio majestátny návrh scény a pódia na nadchádzajúce turné Gods and Kings World Tour 2016, ktoré začne už 14. januára v Ostrave.

V rámci neho sa skupina po prvýkrát predstaví aj na Slovensku -  18. januára v bratislavskej Aegon aréne NTC. "Táto najnovšia show je pripravená so všetkým, čo si fanúšikovia Manowar môžu priať: masívny zvuk, nádherné vizualizácie a k tomu všetky hymny, ktoré milujú!" povedal Joey DeMaio, ktorý sa spolu so svojimi spoluhráčmi už nevie dočkať európskeho turné.

Monumentálnosť nie je iba mottom turné, ale aj celkovým obrazom toho, čo všetko so sebou Manowar na koncerty privezú. Fanúšikovia sa môu tešiť na nadupaný 300-tisíc wattový zvuk a 150 6k HD LED obrazoviek. Celá produkcia bude "zbalená" v šiestich veľkých kamiónoch a piatich autobusoch, ktoré počas turné prejdú viac ako 8000 km cez 12 krajín. To všetko pre čo najlepší zážitok pre fanúšikov bude pripravovať viac ako 100-členný tím, noc čo noc.

Vizualizácia scény pre nadchádzajúce turné:


Okrem týchto informácií boli na tlačovej konferencii predstavené aj ďalšie nové videá vrátane záznamu z najväčšieho tohtoročného koncertu Manowar v rámci festivalu Monsters of Rock v Brazílii. "Videá sú poďakovaním pre tých najoddanejších metalistov, akých máme iba my. Pre nich sme dali do predaja aj špeciálny balíček, ktorý obsahuje spoločnú foto s kapelou pred koncertom, podpísaný suvenír a mnoho ďalšieho, a je možné si ho zakúpiť iba cez náš web," uviedol frontman kapely. Konkrétne ide o oficiálny web pre merchandising kapely Manowar - www.thekingdomofsteel.eu.


Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček z agentúry ProMusic.

Foto: Magic Circle Entertainment 

Súvisiaci interpreti: Manowar