Beznádejne vypredané turné kapiel Bez ladu a skladu a Para sa oficiálne skončilo už v poslednú novembrovú sobotu, no obe kapely pridajú ešte posledný spoločný koncert v rámci akcie Pohoda Party, ktorá sa uskutoční v stredu 16. decembra v bratislavskom Urban House.

Pohoda Party sa začne už o 15:00 tlačovou konferenciou, na ktorej organizátori festivalu Bažant Pohoda ďalších účinkujúcich 20. ročníka festivalu, pričom pôjde o dve veľké a zopár ďalších mien. Jedno z nových mien festivalu by však mali zverejniť už dnes a ako informoval PR manažér festivalu Anton Repka, malo by ísť o zaujímavú kapelu zo Spojených štátov. Zatiaľ potvrdenými menami sú islandskí Sigur Rós a skupina My Baby z Holandska, ktorá sa cez víkend predstavila aj na festivale Doma dobre v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul.

Aktualizácia (11:00): Sľúbenou dnes zverejnenou kapelou z USA sú gypsy punkoví Gogol Bordello! Na festival sa vrátia po 10 rokoch a vystúpia hneď v prvý večer. 


Bezprostredne po stredajšej tlačovej konferencii organizátori v Urban House predstavia aj koncept novej kampane na rok 2016 a oznámia novinky ohľadom festivalových partnerov. Najlepšie klipy Pohody 2016 pustí návštevníkom šéf portálu Kinema.sk Peter konečný. Prvýkrát si tiež budete môcť pozrieť dokument Petry Všelichovej Pohoda 2015.

Prvá časť akcie, ktorá sa koná približne do 19:00, je zdarma. Koncert kapiel Bez ladu a skladuPara odštartuje po 19:30 a cena vstupeniek bude 10 eur. Ich počet je limitovaný na 200 kusov. Na akcii bude počas celého trvania akcie aj Pohoda Shop. Všetci tí, ktorí si na Pohoda Party kúpia lístok na 20. ročník nášho festivalu k nemu dostanú balenie čokoládových praliniek vymodelovaných v tvare bábätiek z loga festivalu.

Prečítajte si: Para a Bez ladu a skladu naplnili Starú tržnicu festivalovou atmosférou

Program Pohoda Party:

15:00 Verejná tlačová konferencia Pohoda 2016
16:00 Predstavenie konceptu kampane na rok 2016
17:00 Peter Konečný: Najlepšie klipy Pohody 2016
18:00 Pohoda 2015 - premiéra dokumentu Petry Všelichovej

Koncertná časť:
(vstupné: 10 eur)

19:30 Bez ladu a skladu
21:00 Para
22:00 Matwe Drappenmadchenfeller

Redakciu Hudba.sk informoval Anton Repka z agentúry Pohoda Festival. Viac sa dozviete na oficiálnom webe www.pohodafestival.sk a na stránke Pohoda Party na Facebooku.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bez ladu a skladu, Para