Speváčka Nika Karch, ktorá prevažnú časť roka koncertovala po celej Európe s kapelou Rednex, si na záver roka pripravila vianočný koncert v rodných Michalovciach, na ktorý si pozvala viacerých hostí. Na jednom pódiu sa s Nikou stretnú Ľudová hudba folklórneho súboru Zemplín, detský spevácky zbor Promusica - Magnólia či Róbert Hvostáľ.

"Veľmi sa teším na tento jedinečný koncert v mojom rodnom meste. Po celoročnom koncertovaní po Európe s Rednexom, nemôžem tento rok ukončiť krajšie, ako koncertom doma. Spolu so mnou vystúpia moji skvelí hostia, ktorí sú zárukou obrovskej kvality. Všetci účinkujúci máme spoločnú vec a to, že sme Michalovčania a tento koncert robíme pre všetkých Michalovčanov," prezradila s úsmevom Nika Karch.   

Vianočný koncert sa bude 17. decembra v MsKS v Michalovciach. "Doprevádzať ma bude ľudová hudba folklórneho súboru Zemplín. Je to pre mňa úplne niečo nové a určite to bude zaujímavé aj pre ľudí. Úprava mojich, vianočných, ľudových či 'rednexáckych' skladieb do aranžmánu ľudových nástrojov znie vynikajúco. V programe vystúpi aj michalovský detský spevácky zbor Pro Musica - Magnólia, ktorý je veľmi úspešný aj za hranicami Slovenska či šikovný hudobník Róbert Hvostáľ. Pre mňa to bude na dlhšiu dobu posledný koncert doma v Michalovciach, na ktorý sa veľmi teším," vraví speváčka.


Náročný rok s Rednex

Nika tento rok odspievala koncerty s Rednexom v krajinách ako Severné Írsko, Anglicko, Portugalsko, Slovensko, Španielsko, Rakúsko, Poľsko, Fínsko, Nemecko, Rumunsko, Maďarsko, Lotyšsko či Švajčiarsko.       

"Budúci rok v marci ma čaká turné s Rednexom po Japonsku, či veľa koncertov a letných festivalov po celej Európe. Rednex máva zhruba 70 koncertov za rok a ja som veľmi vďačná za šancu, ktorú som od nich dostala. Veľmi si to užívam a nič krajšie ma nemohlo postretnúť. Je to náročné, no zároveň nádherne. Spievať v Belfaste pred desať tisíc ľuďmi, v Lisabone pred dvanásť tisíc či na letisku v poľskom Lubine pred 15 tisíc ľuďmi je niečo, čo by som dopriala zažiť všetkým. Od manažmentu kapely mám informáciu, že v lete budeme hrať obrovský festival v Nemecku, ktorý každoročne navštívi asi 50.000 ľudí," prezradila Nika Karch, ktorá v Rednexe vystupuje pod menom Zoe.


Redakciu Hudba.sk informoval manažér speváčky Boris Karch. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Nika Karch