Americká post-hardcoreová skupina At the Drive-In sa po 11 rokoch vracia na scénu. Comeback formácia najprv oznámila v pondelok 9. januára na svojom Twitteri, spevák Cedric Bixler-Zavala to následne potvrdil aj na svojom konte na YouTube.

"Áno, ATDI sa dáva dokopy na niekoľko koncertov a áno, The Mars Volta vydá už čoskoro nový album," napísal 37-ročný muzikant. Kapela sa predstaví naživo na aprílovom podujatí Coachella Valley Music and Arts Festival v Kalifornii.

At the Drive-In majú na konte tri štúdiovky - Acrobatic Tenement (1996), In/Casino/Out (1998) a Relationship of Command (2000). Okrem Bixlera-Zavalu je zakladajúcim členom gitarista a klávesák Jim Ward a už pri ich debute s nimi začal spolupracovať basgitarista a gitarista Omar Rodríguez-López. Od roku 1997 zostavu doplnili basák Paul Hinojos a bubeník Tony Hajjar.

Po odmlčaní sa v roku 2001 založili Bixler-Zavala a Rodríguez-López formáciu The Mars Volta, pričom v roku 2005 sa k nim pridal aj Hinojos. The Mars Volta vydali albumy De-Loused in the Comatorium (2003), Frances the Mute (2005), Amputechture (2006), The Bedlam in Goliath (2008) a Octahedron (2009). Za skladbu Wax Simulacra im v roku 2009 udelili prestížnu Grammy v kategórii Najlepší hardrockový výkon.

Ďalší dvaja členovia At the Drive-In, Hajjar a Ward, pôsobia od roku 2001 v kapele Sparta.

At The Drive-In - Quarantined (live)

At The Drive-In - One Armed Scissor (najbizarnejšie vystúpenie v Later... with Jools Holland)

Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/atdi

Súvisiaci interpreti: At The Drive In